Nonpaletti

Caravan opfleuren: zo doe je dat

Het idee van een oude caravan of camper kopen en hem dan zelf gaan opfleuren, lijkt misschien wel leuk. Het is misschien wel als een droom, om dan later met die opgeknapte caravan door heel Europa te reizen, wakker te worden op de prachtigste plekken, te zwemmen in de helderste meren en een kampvuur te maken onder de mooiste sterrenhemel. Echter, het is nog lang niet zo ver. Eerst moet je nog die hele caravan op pimpen voordat je er echt mee op pad kan gaan. Als je ooit in Noorwegen, Zweden of Finland bent geweest, dan denk je waarschijnlijk verlangend terug naar die tijd. In de Ikealanden is de natuur altijd prachtig en ook de architectuur is schitterend. De kleuren en de stijl van bouwen is tijdloos en super mooi. Stel je eens voor dat je met een caravan door het Zweedse landschap kan trekken. Is dat geen geweldig idee voor een zomervakantie? Misschien niet deze zomer, in verband met de situatie rondom corona is dat misschien niet heel handig. Maar volgende zomer misschien, als het virus hopelijk vervlogen is. Het is wel een leuk idee, met een caravan door Scandinavië trekken, nu moeten we het nog verwezenlijken. Aan een caravan kom je namelijk niet zomaar, laat staan een mooie caravan waar je niet meer aan hoeft te klussen. Het kopen van een caravan kan in principe zo gebeuren, daar hoeft geen artikel over geschreven te worden. Waar ik wel over kan schrijven, is hoe je zo’n caravan een beetje opfleurt in Scandinavische stijl. Door een likje verf aan de caravan te geven, krijgt hij gelijk een hele andere uitstraling. Een leuke combinatie is bijvoorbeeld Zweeds rood op de vlakke stukken en dan gebroken wit op de kozijnen en in de deur. Een andere combinatie die er erg vrolijk uitziet, is loodgrijs in de kozijnen en zomers blauw op de zijkanten. Ook aan de binnenkant kan je dit kleurenschema aanhouden. Mijn tip is wel om verf bestellen van een goede kwaliteit.

https://www.moosefarg.nl/
Nonpaletti

Smartcasual schoenen voor heren

Smart casual is een dresscode die we steeds vaker terugzien. Veel mensen kleden zich op deze manier, maar welke soort schoenen horen er nou eigenlijk bij een smartcasual outfit? Smartcasual zit tussen zakelijk en informeel in. Wat voor de een casual is, is voor de andere weer een no-go en dit maakt het niet makkelijk op schoenen de vinden die bij jouw smartcasual outfit passen. Kiest u voor Floris van Bommel schoenen of gaat u liever voor instappers? Om u een beetje op weg te helpen beschrijven wij drie soorten schoenen.

Loafers

Loafers zijn nette schoenen zonder veters die aan elke outfit een smart-casual look kunnen geven. De klassieke loaferskleuren zijn bruin, zwart, grijs en donkerblauw, dit maakt de schoenen goed te combineren met nette kleren. Ze kunnen worden gedragen bij verschillende outfitjes, maar zijn het mooist onder een chino met overhemd. Het is extra modieus wanneer je een riem in dezelfde kleur draagt als de loafers.

Veterschoenen

Met de wat meer standaard veterschoenen zit je altijd eigenlijk wel goed. De schoenen hoeven er niet chique en zakelijk uit te zien, maar een nette uitstraling helpt wel bij een nette uitstraling van jouw algehele look. Floris van Bommel schoenen zijn voorbeelden van nette veterschoenen die perfect passen onder jouw smartcasual look.

Sneakers

Ook hippe sneakers kunnen passen bij een smartcasual look. Zorg er wel voor dat de sneakers die je draagt een beetje netjes zijn en dat de kleding die je erbij draagt ook net is. Een overhemd in combinatie met een nette broek en sneakers kan prima gedragen worden als smartcasual look.

Eigenlijk zijn er genoeg opties als het gaat om schoenen om jouw smartcasual outfit af te maken. Van Floris van Bommelschoenen tot sneakers, voor ieder is er wel wat. Neem een kijkje bij de herenschoenenwinkel voor de mooiste smartcasual schoenen.