Nonpaletti
Image default
Auto's en Motoren

Bijtelling in 2020

Wie een zakelijke auto rijdt, weer maar al te goed dat er bijtelling om de hoek komt kijken als er ook privé in de auto wordt gereden. Tenminste meer dan 500 kilometer privé kilometers per kalenderjaar. Als u geen bijtelling wil, houdt u een rittenregistratie bij voor de Belastingdienst om aan te tonen dat u niet meer dan 500 kilometer privé per jaar rijdt.

Bijtelling 2020 ten opzichten van 2019

Ten opzichten van het jaar 2019 is er niet zoveel veranderd. Voor benzine, diesel en hybride voertuigen blijft het bijtellingstarief 22 procent. Onderstaand lichten we verder toe wat de verschillen zijn voor elektrische auto’s.

Bijtelling elektrische auto’s

Ook zakelijke rijders in een elektrische auto hebben in 2020 te maken met bijtelling. In 2019 was dit percentage 4 procent, wat in 2020 is gestegen naar 8  procent bijtelling met een max. cataloguswaarde van € 45.000. Alles hierboven valt in de 22 procent bijtellingscategorie.

Wanneer gaat de bijtelling in

Voor elk jaar geldt; het bijtellingspercentage gaat in op 1 januari en geldt voor de komende 60 maanden nadat de auto op naam is gesteld. Dus ook al verandert de bijtelling binnen deze 60 maanden, u blijft het bijtellingspercentage houden dat gold op het moment van tenaamstelling.

Geen bijtelling in 2020? Zo doet u dat

Zoals eerder aangegeven is het ook mogelijk om geen bijtelling te betalen. U kiest er dan voor om maximaal 500 kilometer privé te rijden, dus heel weinig. Dit registreert u door middel van een sluitende rittenregistratie. U houdt alle ritten en kilometers bij die u in de auto rijdt. Dit kunt u met de hand doen, wat u erg veel tijd kost en een hoge mate van discipline vraagt. Een eenvoudigere en fijnere manier is gebruik te maken van een GPS rittenregistratiesysteem. Hiermee wordt de volledige rittenregistratie automatisch bijgehouden.

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/