Nonpaletti
Image default
Internet

De bouw van een buiten led scherm; een veelomvattend project

Als men een buiten led scherm wil gaan bouwen dan is dat een uitgebreid project. Het is niet alleen het leveren van elektronica maar er zit ook een geheel bouwproject aan vast. Met name bij de grotere Buiten led schermen is er een grote stalen constructie nodig en heeft men een gedegen fundering nodig. Hiervoor is civiele kennis nodig. Daarnaast heeft men kennis nodig van windbelasting.

De installatie van een buiten led scherm

Een buiten led schermproject omvat verschillende disciplines, zoals optica, communicatie- en computertechnologie, elektronica, netwerktechnologie, architectuur en bouwkunde.

Voor de installatie van een buiten led scherm zijn een mechanische en elektronische installatie nodig. Leddisplayexpert weet hier alles van.

De civiele techniek van een buiten led scherm

Als men een buiten led scherm gaat plaatsen dan komen de kabinetten te hangen aan een metalen constructie. Deze zorgt ervoor dat de schermen netjes naast en boven elkaar komen te hangen en in de loop der jaren er geen naden ontstaan.

Met name bij een led zuil, waar de kabinetten op een paal komen te staan is een goede dragende constructie nodig die ook nog eens berekend is tegen een bepaalde windsterkte zodat de ledzuil niet om valt bij harde wind.

De belangrijkste onderdelen zijn: de fundering van gewapend beton, inclusief het inbedden van bepaalde onderdelen en de overkapping.

De betonnen fundering is gemaakt van cement, grind, water dat men in bepaalde verhouding mengt zodat er goede specie ontstaat die later goed kan uitharden. Het beton wordt versterkt met ijzervlechtwerk om de constructie nog sterker te maken. Afhankelijk van de grootte van het te plaatsen display kan de bouw van een dergelijk constructie wel dagen lang duren.

In de constructie worden bij het storten van het beton ook stalen draadeinden gegoten waar men dan de stalen paal op kan monteren. Deze ledzuil is in de fabriek al geheel op maat gemaakt zodat hij precies over de draadeinden past en met moeren wordt vastgemaakt.

De constructie van het stalen frame

Het stalen frame voor het buiten led scherm vormt de basis voor het te installeren scherm. Afhankelijk van de grootte wordt er een speciale constructie gemaakt. Soms wordt er een apart gedeelte gemaakt waar men de kabinetten op monteert. Dit kan dan van aluminium worden gemaakt omdat thermisch verzonken staal vervormd bij het verwarmen en het gedeelte niet meer zo nauwkeurig is. Bij de rest van het frame is dat niet zo belangrijk.

Installatie van het buiten led scherm

Als het geheel geplaatst is dan komt er nog de elektrische installatie. Dit betreft het voorzien van het scherm van voedingen en van databekabeling. Tevens moet er een aansturing geplaatst worden die het signaal op de juiste wijzen naar het buiten led scherm brengt. Een specialist op dit gebied is leddisplayexpert.