Nonpaletti
Image default
Toerisme

De natuur in tijdens een dagje weg in regio Nijmegen

Wist u dat de stad Nijmegen omgeven is door prachtige natuurgebieden? Wat dacht u bijvoorbeeld van de Duivelsberg, het Groesbeekse bos en de Overasseltse en Hatertse Vennen? En niet te vergeten: de Mookerheide. Er is genoeg natuur in de omgeving van Nijmegen voor een heerlijk dagje weg. Maar hoe komt u aan mooie wandelroutes en vanaf waar start u? In dat geval kunt u het best een bezoek brengen aan Wijngaard de Plack. Deze wijngaard is gelegen in Groesbeek, vlak bij Nijmegen, en vanaf hier ontdekt u de meest prachtige plekken van de provincie Gelderland. Volg een van de bijzondere wandelroutes en kom volledig tot rust in de natuur. Bij terugkomst bij de wijngaard is de kans groot dat u wel wat honger heeft gekregen. In dat geval maken de wijnboeren graag een uitgebreide boerenlunch voor u of verzorgen ze een complete barbecue. Een heerlijk dagje weg in de omgeving van Nijmegen begint (en eindigt) dus bij Wijngaard de Plack in Groesbeek.

Ontdek de natuur per fiets of per step

Wanneer wandelen niet helemaal uw ding is, maar u wel graag de natuur in gaat, kunt u er ook voor kiezen om de routes per fiets of per step af te leggen. Dit is bijvoorbeeld ideaal wanneer u met uw gezin of met een groep vrienden of vriendinnen een dagje weg gaat in regio Nijmegen. De fietsen en steppen die u hiervoor nodig heeft hoeft u niet zelf mee te brengen, maar kunt u huren bij de wijngaard.

Ontdek de wijngaard en de zelfgemaakte wijnen

Natuurlijk is er op een wijngaard ook volop wijn aanwezig! Tijdens uw lunch of diner schenken de wijnboeren graag een glaasje voor u in. Indien u benieuwd bent naar de wijngaard, kunt u ook vragen om een rondleiding en een wijnproeverij. Onder het genot van kaas en brood proeft u dan tot wel vijf verschillende soorten wijn uit de streek. Kortom: bij deze wijngaard in Groesbeek, nabij Nijmegen, is er genoeg te doen voor een heerlijk dagje weg!

https://wijngaarddeplack.nl/