Ingrediënten:Het goede nieuws is dat voor klassieke Franse uiensoep maar een paar simpele ingrediënten nodig zijn. Je zal nodig hebben:
Zo karameliseer je uien:De eerste stap bij het maken van traditionele Franse uiensoep is om die grote stapel rauwe uien te transformeren in de decadente, zoete en onweerstaanbaar gekarameliseerde uien die de rijke basis van dit recept zullen vormen. Karameliseren is eigenlijk een heel eenvoudig proces, maar het kost wel wat tijd. Dus zet wat muziek aan, schenk jezelf misschien een extra glas in van die witte wijn die we gaan gebruiken, en bereid je voor om wat quality time door te brengen bij de kachel terwijl we wat uienmagie bewerken. Om de gekarameliseerde uien te maken, smelt u gewoon de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg je uien toe en gooi ze zo dat ze bedekt zijn met de boter. Laat ze ongeveer 5 minuten koken, tot ze een beetje goudbruin beginnen te worden op de bodem, en roer ze dan om. Herhaal dit nog 5 minuten en roer ze dan nog een keer goed door. Ga dan door met dit ritme – roer de uien aanvankelijk om de 3-5 minuten, dan om de 1-2 minuten tegen het einde – totdat de uien gekarameliseerd zijn tot een rijke kastanjebruine kleur. (Elke keer als de uien op de bodem van de pan beginnen te branden, voeg dan gewoon een scheutje wijn of water toe en gebruik een houten lepel om die gebruinde stukjes op de bodem van de pan weg te schrapen.) een half kopje wijn om de bodem van de pan volledig te blussen zodra de uien klaar zijn om te gaan. Zo maak je Franse uiensoep:Zodra uw uien gekarameliseerd zijn en klaar voor gebruik, volstaat het:
|