Nonpaletti

Is detoxen echt zo gezond?

Er zijn allerlei gezondheids- en voedingshypes, waaronder  de ‘detox’. Detoxen is het ontgiften van het lichaam. Door een detox kuur thuis zou je je weer fit en energiek voelen, de spijvertering een boost geven en gewicht verliezen. Maar hoe werkt een detox kuur thuis en is het wel zo gezond?

Wat is ‘detoxen’ precies?

Detoxen is een term voor het reinigen van het lichaam van afvalstoffen of gifstoffen die je binnen krijgt door eten, drinken of inademen. De veronderstelling bij het detoxen is dat deze gifstoffen zich opstapelen in je lichaam. Er zijn dan verschillende methoden om je lichaam te ontgiften. Je kunt een detox kuur voor thuis volgen waarbij je enkel voedsel eet zonder toegevoegde suikers en waarbij geen alcohol, koffie en dergelijke wordt gedronken. Je kunt er ook voor kiezen om enkel groentesappen te drinken en te vasten. Ook zijn er verschillende detox kuur thuis in de vorm van siroop, thee en zelfs detox-voetpads. Kortom, er zijn behoorlijk wat mogelijkheden.

Is detox kuur thuis nodig?

Nee. Ons lichaam heeft een natuurlijk afvalverwerkingssysteem voor het opruimen van lichaamsvreemde stoffen en stoffen die potentieel giftig zijn. De lever, gal en nieren spelen daarin een belangrijke rol. De lever zorgt voor de balans op het gebied van de stofwisseling van suikers, eiwitten en vetten. Ontgifting is een natuurlijk proces omdat de lever er op is ingesteld om de uit de voeding opgenomen producten te verwerken. Er zijn circa 500 enzymen per levercel aanwezig die deze ontgiftingsprocessen ondersteunen. Hiermee vormt de lever de belangrijkste schakel in het lichaam. Let daarom goed op wat je eet, want schadelijke stoffen zoals alcohol, kunnen een negatief effect hebben op de stofwisseling waardoor de vethuishouding wordt verstoord, wat leidt tot leververvetting. Bij een sterke vervetting van de lever is de leverfunctie minder goed en kan de lever ernstig beschadigd raken.”Nonpaletti

Waar let je op bij gehandicaptenvoertuigen?

Wat zijn nou de punten om op te letten wanneer je op zoek gaat naar goede gehandicaptenvoertuigen? In de eerste plaats wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je er op een goede manier gebruik van kan maken. In dat opzicht is het daarom dus goed om er zeker van te zijn dat een flink aantal belangrijke zaken goed verzorgd zijn. Om je daar een goed beeld van te geven, is het slim om de belangrijkste punten eens langs te lopen. Zo weet je in ieder geval waar voor jou het belang ligt. Zie website

De basisvoorwaarden goed verzorgd

In de eerste plaats kijk je naar de basisvoorwaarden. Dat betekent dat je kijkt of bijvoorbeeld de verlichting goed verzorgd is. Ook kijk je naar de keuze tussen een elektrische scootmobiel of een gehandicaptenvoertuig die op benzine loopt. Dit zijn een aantal zaken die in ieder geval alvast belangrijk zijn. Aan de hand daarvan maak je het gemakkelijker voor jezelf om de juiste keuze te maken. Laat je hier eventueel ook wel over voorlichten. Bij Fast & Furious Scooterwinkel is dat goed te verzorgen. Zo maak je altijd de juiste keuze. Let echter ook op andere zaken.

Lekker zitten en besturen

Het besturen van de scootmobiel is ook een zaak waar je veel aandacht aan moet besteden. Bij voorkeur gaat dit wel op een soepele manier. Daar speelt de manier waarop je op het gehandicaptenvoertuig plaatsneemt natuurlijk ook een rol in. Kan je de stoel en de armleuningen instellingen zodat jij lekker zit? Net zoals je dat met de voetenplank en de stuurkolom doet? Dan kan je er al een stuk zekerder van zijn dat dit model jou lekker laat rijden wanneer je de weg ermee op gaat. Dat is alvast een goede zaak te noemen voor de bestuurder.

Mooi ontworpen en afgewerkt

Het gaat niet alleen maar om praktische zaken wanneer je een gehandicaptenvoertuig uitzoekt. Ook wil je er zeker van zijn dat je gewoon fijn de weg op kan gaan. Daarom wil je wel ook een voertuig uitkiezen waarmee je een sterker gevoel van zelfvertrouwen hebt. Daarom is het leuk om op zoek te gaan naar een scootmobiel die mooi afgewerkt is en een kleur heeft waar jij blij van wordt. Zo zal je zien dat je sneller gebruik zal maken van het voertuig. Dat is natuurlijk alleen maar positief. Alle reden om dit mee te wegen.

Letten op de goede kwaliteit

Wanneer je zeker weet dat je comfortabel zit en je ook nog eens een mooie scootmobiel hebt gekozen, dan is het natuurlijk ook niet onbelangrijk om de kwaliteit nog even te controleren. Denk dan bijvoorbeeld aan zaken zoals de remmen en de verlichting. Dit moet wel goed in orde zijn. Daarmee zorg je voor je eigen veiligheid in het verkeer. Ook is dit belangrijk voor de veiligheid van de andere gebruikers van de weg en stoep. Alle reden om je daar dus even op te richten wanneer een goed voertuig wil gaan kopen voor eigen gebruik. Zie website

Gebruikmaken van alle kennis

De beste manier om alles op een goede manier te verzorgen, is door goed te luisteren naar de kenners. Wanneer je met vragen zit, dan kunnen zij daar op een goede manier antwoord op geven. Daardoor wordt het alleen maar gemakkelijker om te zorgen dat je met veel plezier gebruik kan gaan maken van je gehandicaptenvoertuig. Het is in ieder geval altijd mogelijk om de juiste te kiezen. Daarmee maak je de kwaliteit van je eigen leven ook direct een stuk beter. Je hebt immers een sterke verbetering van je eigen mobiliteit verzorgd door een goede keuze.

https://www.baaz.nl/wat-de-automotive-industrie-van-de-scootmobiel-kan-leren
Nonpaletti

Psychotherapie

Psychotherapie is een overkoepelende vorm van verschillende soorten hulpverlening die psychosociale en psychische problemen kunnen oplossen. Hieronder valt onder andere systeemtherapie, psychoanalyse, gedragstherapie, cognitieve therapie, contextuele therapie, Hypnotherapie, regressietherapie en andere alternatieve therapieën.

 

Hoe gebeurt de psychotherapie?

 

Psychotherapie begeleidt mensen op emotioneel en geestelijk vlak. Het is belangrijk dat men een psychotherapeut kiest waarmee het klikt, aangezien de begeleiding gebeurt op geestelijk vlak om angsten en fobieën te overwinnen, dingen uit het verleden los te laten, psychische of zelfs lichamelijke klachten aanpakken en verminderen, trauma’s te begrijpen enz.

 

Meestal gebeurt dit eerst via een kennismakingsgesprek waar je de kans krijgt om de psychotherapeut te praten wat juist het probleem is en hoe je dit samen ziet aan te pakken. Dit noemen ze het zogenaamde intakegesprek. Zo kan je ook onmiddellijk bepalen of er een klik is met de psychotherapeut wat belangrijk is om de genezing te bevorderen.

 

Belangrijkste vormen van psychotherapie?

 

Systeemtherapie:

 

Hieronder valt relatietherapie of gezinstherapie m.a.w. is dit een vorm waar meerdere personen bij de therapie betrokken zijn. Door met elkaar in therapie te gaan kunnen de verschillende leden reageren en zich bewust worden hoe ze met de verschillende reacties kunnen omgaan.

 

Cognitieve therapie:

 

In de deze vorm van therapie wordt vooral gewerkt in het wijzigen van gedragspatronen die verschillende emoties weergeven. Eigenlijk wordt er gewerkt aan een andere manier van denken en reageren bij emotionele problemen.

 

Rogeriaanse psychotherapie:

 

Deze psychotherapie is cliëntgericht en is gebaseerd op de psycholoog Carl Rogers. Opmerkelijk bij deze psychotherapie is dat eerst naar de cliënt zelf wordt gekeken en samen wordt bepaald wat wel of niet aan bod zal komen tijdens deze vorm van psychotherapie. Nadien wordt er procesgericht gewerkt m.a.w. wat is de relatie tussen denken, handelen, voelen en integreren. Ook wordt er pragmatisch gewerkt door verschillende benaderingen toe te passen.

https://www.zoma-opleidingen.nl/
Nonpaletti

Systeemtherapie…wat is het en wat kan ik ermee?

Misschien heb je wel al eens gehoord van systeemtherapie, maar weet je niet goed wat het inhoudt. Misschien zit je dus nog met een aantal vragen. Vandaar dat wij even de belangrijkste punten voor je op een rij gezet. Systeemtherapie kan namelijk een enorme verrijking in je leven zijn. Zeker de moeite waard om te ontdekken.

Systeemtherapie, wat is dat juist?

Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie. Bij systeemtherapie wordt er gekeken naar je problemen in relatie met het systeem. Dat wil zeggen dat er wordt gekeken naar je omgeving, je vriendenkring, relatie, familie, vrienden, cultuur, maatschappelijke positie, enzovoort. Deze omgevingsfactoren worden grondig geanalyseerd, waarna er gekeken wordt naar de invloed van deze factoren op je problemen. Om die reden wordt systeemtherapie vaak samen met anderen gevolgd. Zo heb je bijvoorbeeld gezinstherapie, relatietherapie, enzovoort. Deze vorm van therapie draait dus rond het verbeteren van interacties binnen een bepaalde groep.

Waarvoor systeemtherapie goed is

Systeemtherapie geeft een nieuwe kijk over bepaalde patronen binnen een bepaalde relatie. Door systeemtherapie te volgen krijg je een beter zicht over wat juist de oorzaak van bepaalde conflicten was, doordat je er even buitenstaat. Daarnaast volg je de therapie samen met de persoon waarbij de conflicten ontstaan zijn en geeft systeemtherapie je nieuwe inzichten over hoe de andere zich voelt. Systeemtherapie kan toegepast worden voor elk soort relationele problemen zoals moeder-dochter, vader-kind, echtgenoten, enzovoort. Systeemtherapie werkt voornamelijk goed bij relationele problemen, voor het voorkomen van echtscheidingen of bij gedragsproblemen bij kinderen.

Het verschil met een psychologe

Als je problemen hebt, is het natuurlijk ook een goed idee om bij een psychologe ten rade te gaan, maar er is toch daadwerkelijk een verschil. Systeemtherapie is veel laagdrempeliger en het is dus makkelijker om de stap te zetten naar een systeemtherapeute dan een psychologe. Ook is een systeemtherapeute gespecialiseerd in het verbeteren van relaties onderling en werkt een psychologe voornamelijk met je persoonlijke problematiek. Een systeemtherapeute is dus aangeraden bij personen die specifiek relationele problemen hebben.

Wil je een psychotherapie opleiding volgen? Kijk dan eens op de website van ZoMa Opleidingen of bezoek een informatie ochtend of avond.

https://www.zoma-opleidingen.nl/
Nonpaletti

Waarbij kan hypnotherapie in Amersfoort helpen?

Er zijn enorm veel aandoeningen waarvoor hypnotherapie nabij Amersfoort een oplossing kan zijn, zoals een burn out, een depressie, slaapproblemen, trauma’s, verslavingen, gebrek aan zelfvertrouwen, spanningshoofdpijn, hyperventilatie, reumatische aandoeningen, eigenlijk te veel om op te noemen. Voor heel veel mensen is hypnotherapie Amersfoort een ver van mijn bed show en klinkt veel te zweverig, maar die mensen zijn er totaal niet van op de hoogte dat elk mens dagelijks momenten meemaak waarop hij of zij in hypnose is, denk hierbij maar aan het dagdromen of jaar in en jaar uit dezelfde weg rijden naar je werk en dan soms ineens dan opmerkt dat je al weer langs die ene plek bent en je daar niet bewust van bent. Dat soort momenten komen er ook voor tijdens hypnotherapie Amersfoort en is dus helemaal niet iets waar je bang voor hoeft te zijn. Net als bij alle therapieën is het ook niet altijd zeker dat hypnotherapie Amersfoort gaat slagen. De therapeut zal je zo goed mogelijk voorbereiden op de sessie, zodat het de meeste kans van slagen krijgt. Tijdens de sessies van hypnotherapie Amersfoort zul je je heerlijk ontspannen voelen, alsof je op een wolk ligt, maar nog wel kunnen horen wat de therapeut je verteld.

Wat doet een hypnotherapeut in Amersfoort?

Als je bang bent dat je tijdens deze professionele hypnotherapie in Amersfoort bij Tranceforma dingen zult doen in opdrachten die je anders nooit zou doen, kunnen wij je gerust stellen, want dit zal echt nooit gebeuren omdat wij je in een lichte trance brengen die niets te maken heeft met de show hypnose die je wel eens ziet op de televisie. Het is ook niet mogelijk om tegen je wil in onder hypnose te worden gebracht. Wanneer je het niet prettig vindt om alleen te komen, mag je altijd iemand meenemen die tijdens het voorgesprek aanwezig is, maar tijdens de hypnotherapie Amersfoort is het belangrijk dat jij alleen bent met de therapeut en er verder geen andere stoorzenders aanwezig zijn. Het is van belang dat je in het voorgesprek met de therapeut zo goed mogelijk aangeeft waar je last van hebt en welke dingen je graag anders zou zien bij jezelf. Zijn er echt dingen waar je niet over wilt praten, dan hoeft dat ook niet bij hypnotherapie Amersfoort. Wij gaan altijd zeer discreet om met de informatie die wij tijdens de gesprekken en de sessies te horen krijgen en hebben daarover ook zwijgplicht. Ben jij benieuwd of hypnotherapie Amersfoort iets voor jou kan betekenen, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen je precies vertellen wat je kunt verwachten.

https://www.tranceforma.nl/hypnotherapie-amersfoort