Nonpaletti

Dansworkshop op een basisschool

Dansworkshop op een basisschool

Kinderen houden van dansen, daar hoeven we met zijn allen geen discussie over te voeren. Kinderen houden uberhaupt heel erg van bewegen, wat nou als we iets waarvan ze houden kunnen combineren met iets waar ze veel door leren? Grote Broer organiseerd al jaren dansworkshops op basisscholen door heel Nederland en ziet hoeveel de leerlingen op elke basisschool iets hebben aan een dansworkshop. Tijdens een Dansworkshop op een basisschool leren de leerlingen de basis van de dans en hoe zij zichzelf kunnen uitten. Voor veel leerlingen zal het de eerste keer zijn dat ze actief bezig gaan met iets als dansen, belangrijk is dat de leerlingen dan ook goed begeleid worden door de juiste workshopdocent. 

De workshop docenten van Grote Broer zijn een voor een professionals die zich elke workshop weer hard inzetten om een leerzame en leuke workshop te realiseren. Grote Broer zal altijd workshopdocenten inzetten die zich bewust zijn van wat voor workshops zij geven, onze workshopdocenten zijn bekwaam in hun vak en weten hoe zij het best voor de klas staan. 

Dansworkshop

Er zijn verschillende dansworkshops. Afhankelijk van de wens van de basisschool kan bijna elke reguliere dansstijl gegeven worden door een workshops docent van Grote Broer. De dansworkshops hebben een bepaalde volgorde. Aan het begin van de workshop wordt er vooral gepraat door de docent, hier verteld zij wat voor dans ze die dag gaan leren en wie zij zelf is. Met een beetje geluk laat de dansdocent zelf ook nog wat danspasjes zien. Vervolgens wordt de choreografie doorgenomen en gaand leerlingen aan de slag met het oefenen, dit gebeurd vaak in groepjes. Aan het einde van de workshop is het het doel dat elke leerling in de groep het dansje kent en deze heeft gedanst. 

Grote Broer heeft nog een heel breed aanbod naast alle dansworkshops, neem dus vooral een keer een kijkje op onze website!

https://grotebroer.com
Nonpaletti

Het nut van coaching

Er is een concept dat heet privécoaching.  Bij dit proces wordt de situatie en de rol van de gecoachte altijd genomen als uitgangspunt. 

Bij privé coaching wordt er veel gevraagd op de inzet en overgave van de gecoachte persoon. Het vraagt van dit persoon om eigenaar te worden van zijn of haar eigen vraagstukken. Hiervoor is een methode bedacht: het KISS principe. Wat staat voor kort – intensief – snel en succesvol. Het doel hiervan is rap tot de kern van het vraagstuk te komen en daar vervolgens intensief aan te werken. Reden hiervoor is dat de gecoachte persoon zelf zijn of haar antwoord moet zoeken.

Om dit toe te passen zijn er verschillende soorten coachen te onderscheiden, namelijk: Persoonlijke coaching, loopbaan coaching, performencecoaching en teamcoaching. Ontwikkel coaching is bedoeld voor mensen die opzoek zijn naar een betere match met hun functie. Loopbaan coaching biedt perspectief waar je staat en wat je kansen zijn, en hoe je die moet benutten. Performencecoaching is een stukje prestatieverbetering en teamcoaching tot slot is een vraagstuk dat behandeld wordt voor een team. 

Het doel van coaching 

Het doel is zoals hierboven beschreven vaak verschillend. Maar uiteindelijk gaat het erom dat de potentiële krachten van een persoon naar boven worden gehaald en dat hij/zij of een groep deze beter kan benutten. De coach is hier voornamelijk bezig met het creëren van bewustzijn voor de gecoachte. 

Aanpak

In theorie wordt ook wel het I GROW model gebruikt. Wat staat voor Implications, Goal, Reality, Options en Wrap up. Dit model wordt vaak ook gehanteerd bij het privé coachen van personen of groepen. Bekijk hier meer over coaching over de beste privé coachers van Nederland.

 

Cursus Pools leren spreken

Pools leren spreken

Ben jij geïnteresseerd in het leren van de Poolse taal? Wil je het liefst zo snel mogelijk beginnen met je eerste woorden en zinnen begrijpen in het Pools – maar heb je geen zin in eeuwenlange grammatica lessen als op de middelbare school en eindeloze rijtjes onthouden? Dan ben je bij Pools Online aan het juiste adres. Wij bieden twee varianten aan: snelle cursus Pools & uitgebreide cursus Pools.

De bedoeling van onze cursus is om mensen – in korte tijd- al een gevoel te geven voor de Poolse taal. De focus ligt daarom ook op het begrijpen van simpele maar veelgebruikte zinnen. Omdat de focus op spreken ligt betekent dit dat je al gauw je eerste gesprekken in het Pools kunt hebben. Deze basis maakt het leren van Pools makkelijk en leuk.

Met onze cursus zul je een vast schema krijgen waarmee je elke dag van de week een paar woorden leert. Ook krijg je elke dag 3 zinnen die je met deze woorden kunt opbouwen. Omdat 3 zinnen leren een kwestie is van 5 – of 10 – minuutjes van je tijd betekent dit dat je consistent elke dag vooruitgaat in je Pools! 5 minuutjes is immers een investering die iedereen wel kan maken, zeker wanneer je een doel voor ogen hebt.

Daarnaast geven we je ook speciale tips die het onthouden van nieuwe zinnen, grammatica en andere onderdelen van de Poolse taal. Denk hierbij aan simpele – maar effectieve – tips voor tijdsmanagement en technieken die samenwerken met je brein en niet er tegenin gaan. Ook zorgt de cursus Pools leren spreken ervoor dat je vertrouwen krijgt in je gespreksvaardigheden. Wij gaan uit van het principe dat het beter is om 5 zinnen goed te kennen dan 15 een beetje. Hierdoor zul je met vertrouwen spreken. En het beste is dat je na enkele lessen al simpele gesprekken kunt volgen – en hier aan meedoen!

Voor wie is de cursus Pools leren spreken bedoeld?

Wil jij graag Pools leren spreken omdat je partner uit Polen komt of omdat je wilt dat je kinderen tweetalig worden opgevoed? Ben je zakelijk actief in Polen of heb je Polen in dienst? Heb je Poolse vrienden of Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Polen? Redenen genoeg om Pools te leren, een doel is de beste motivatie om een taal te leren!

Hoe gaat de cursus Pools leren spreken in zijn werk?

Eerst maak je kennis met nieuwe woorden, die bij de les horen. Met de geleerde woorden maak je de eerste zinnen, ga je vragen stellen en antwoorden geven. Daarna bestudeer je de grammatica die bij de les hoort. Op die manier leer je de verbanden tussen de woorden en de juiste uitgangen. Je maakt de oefeningen met automatische foutcorrectie om je kennis te testen. Daarna lees je verhalen of dialogen waarin de nieuwe woorden zijn verwerkt. Na 2 lessen worden de nieuwe woorden met behulp van vragen en antwoorden opnieuw herhaald. Vergeet niet de testen te maken, die na elke 2 lessen je opgedane kennis op een leuke manier controleert!

https://www.poolsonline.nl/