Nonpaletti

Gesloten tijd roofvis

De roofvis, en in het bijzonder de snoek, heeft een voorkeurspositie in de hengelsport. Tijdens de paaitijd mag namelijk niet gevist worden op deze rovers. Verschillende beperkingen worden opgelegd. In deze blog een korte opsomming in wat wel en niet mag. 

Het gesloten seizoen gaat in op 1 maart. Dat betekend niet dat er dan niet meer gevist mag worden op onze Hollandse rovers, maar er geldt een directe terugzetverplichting voor snoek. Een bovenmaatse snoekbaars en baars mag in deze periode nog wel meegenomen worden. Je mag dan gewoon vissen met doodaas en kunstaas. Let wel op de specifieke vergunningsvoorwaarden. Per water kan er een uitzondering zijn, waardoor het toch niet mogelijk is om baars of snoekbaars van formaat mee te nemen. Aldus voor de echte sportvisser die de vis gewoon altijd terugzet.

Van 1 april gaat de volgende fase van de gesloten vistijd in. In deze periode mag je niet meer vissen met doodaas en kunstaas. Dus ook geen klein kunstaas. Mocht je onverhoopt toch een snoek, snoekbaars of baars vangen dan ben je verplicht deze direct terug te zetten. Dit is een ideaal moment om je viskoffer uit te ruimen en je voor te bereiden op de afloop van het gesloten seizoen.

Deze periode loopt door tot de laatste zaterdag van mei. Vanaf dat moment zijn er geen beperkingen meer in het te gebruiken aas of kunstaas. Ook de terugzet plicht is vanaf dat moment komen te vervallen. Let ook hier op dat er in je vergunning er beperkingen kunnen worden opgelegd. Let hier altijd goed op, om te voorkomen dat je een boete oploopt. Daarbij zijn de beperkingen vaak bescherming van de bestaande populatie om een gezonde visstand te houden. Als sportvisser heb je naar ons idee dan ook een plicht om hier aan bij te dragen, dan bewust dit te doorbreken. 

https://www.sportvisgigant.nl/
Nonpaletti

Rubber fitness vloer voor alle omgevingen

Een goede rubber fitness vloer kan fungeren als een handige en sterke ondergrond voor sportactiviteiten. Die activiteiten kunnen uiteenlopend zijn en erg van elkaar verschillen. Er kan gedacht worden aan fitness, yoga of allerlei andere cardio-zaken. Ook vechtsport is mogelijk op de rubber fitness vloer. Net als commerciële activiteiten gedaan kunnen worden op de vloer en allerlei pilates-oefeningen. Het voordeel van de vloer is dat hij tegen een stootje kan en dat de vloer erg sterk is en tegen vocht kan. Als er water op de mat komt te liggen, is dat geen probleem en dat is een pluspunt natuurlijk. Zweet en andere zaken kunnen eenvoudig worden weggehaald.

 

Vechtsport op de mat

 

Er wordt vaak voor gekozen om de rubber fitness vloer aan te leggen als er vechtsport wordt gedaan. Sparren kan uitstekend op deze mat. Ook is het goed mogelijk om nieuwe technieken aan te leren, want dat is altijd cruciaal in de sport. Je moet de techniek verbeteren met een trainer of een partner zodat het vechten steeds beter gaat en je ook sterker wordt. Op deze rubber fitness vloer is het goed mogelijk om makkelijk te bewegen. De vloer veert lekker mee en dus kan er eenvoudig worden bewogen. Ook rennen gaat lekker en de ondergrond voelt stevig, maar niet ruw aan. Ook lekker om met blote voeten op te lopen.

 

De vloer in huis

 

Er kan voor worden gekozen om de rubber fitness vloer aan te leggen in een woning, maar meestal gaat de vloer in een speciaal gebouw. Denk aan een sportschool of vechtschool. Beide opties zijn mogelijk, omdat er met verschillende formaten kan worden gewerkt. In samenspraak kan de rubber fitness vloer heel groot worden uitgesneden, of op een kleiner formaat. Dit is de keuze van de klant.

 Yoga voor jouw mentale gezondheid

Een van de beste activiteiten die past binnen de tegenwoordige tijdsgeest, moet wel yoga zijn. In een leven waar we het beste uit onszelf proberen te halen door werk. gezin, ambitie en gezondheid te balanceren, ondervinden veel mensen dat ze te weinig tijd hebben om op zijn minst één van deze elementen hoog te houden. Yoga kan ervoor zorgen dat je meer balans kunt vinden in een korter tijdsbestek.

Je geest in balans

Niet alleen je lichamelijke stress, maar op mentale stress wordt verholpen door yoga. Terwijl je zorgt dat je lichaam ruimte en rust krijgt, doet je hoofd lekker mee! Door te trainen, begin je steeds meer te ontspannen, wat weer doorwerkt op bijvoorbeeld je slaapritme en de rust die je moet vinden om lekker naar dromenland te kunnen.

Naast de ontspanning begin je ook meer focus te krijgen. Dit train je omdat je ook je focus traint wanneer je op je balans en je uithoudingsvermogen aan het letten bent door je spieren aan te spannen. Deze mentale focus en ruimte in je geest kun je weer goed gebruiken in je dagelijkse situaties.

Je leven in balans

Als je interesse hebt, kun je bijvoorbeeld yoga in Sittard gaan doen. Je lichaam en geest in balans zorgen ervoor dat je leven ook meer in balans gaat raken! Hoe jij je voelt straal je uit. Wat je uitstraalt, nemen anderen van je over. Minder stress op werk en je collega’s werken beter mee, beter bestand tegen je kinderen die een woede-uitbarsting hebben, en meer zoals dat. Niet twijfelen, gewoon proberen, want je kunt er alleen maar beter van worden!

Je lichaam in balans

Yoga zorgt voor je lichaam op meerdere manieren. Het zorgt voor meer spieropbouw en spierkracht doordat je houdingen langer gaat leren vasthouden, en je op die manier sterker wordt. Daarnaast ga je ook werken aan je flexibiliteit, hetgeen ervoor zorgt dat je niet alleen beter bestand bent tegen blessures maar ook over de langere duur minder werk hoeft te doen om fit en gezond te blijven.

Dit heeft ook als effect dat je botten sterker worden, je bloed beter rond wordt gepompt, je meer zuurstof krijgt en je lichaam schoner blijft. Alles wijst er dus op dat je lichaam gezonder wordt in het algemeen, waarbij lichamelijke stress ook behoorlijk kan afnemen.

https://www.yogageleen.nl/yoga-sittard/
Nonpaletti

Even een lekker dagje zwemmen bij een zwembad in Nijkerk

Eventjes een dagje er tussenuit in het zwembad in Nijkerk, hoe fijn is dat. Samen met familie, vrienden of kinderen een dagje weg in bijvoorbeeld de vakantie of gewoon om dat het kan! Naast dat een dagje weg altijd leuk is, is zwemmen ook nog eens goed voor je lichaam. Er zitten erg veel voordelen aan zwemmen, wil je namelijk wat kilootjes kwijtraken maar ben je geen fan van de sportschool? Ga dan zwemmen. Wil je graag je houding verbeteren maar je weet niet hoe? Ga naar het zwembad. Heb je wel eens last van stress en zoek je een rustmoment? Ga naar het zwembad in Nijkerk! Wil je graag flexibelere spieren ontwikkelen? Ga naar het zwembad. Moeite met wakker worden in de ochtend? Trek paar baantjes in het zwembad!

Zwemmen is voor iedereen

Dun, dik, lang of kaal, iedereen is welkom in  het zwembad van Nijkerk. Kinderen kunnen genieten in het kinderbad en de glijbanen terwijl de volwassenen een oogje in het zijn houden. De allerkleinsten houden we natuurlijk wel in de gaten met zwembandjes om. Van af jongs af aan krijgen we al te maken met zwemmen. Eén of twee keer in de week gaan de kinderen naar zwemles om de beste zwemmers te worden. Op de camping in Italië of Frankrijk gaan we ook elke dag naar het zwembad. Maar voordat we hier van kunnen genieten, moeten we eerst leren zwemmen natuurlijk. En dat kan altijd bij het zwembad in Nijkerk. Iedereen is hier welkom. Nijkerk ligt in de buurt van Utrecht en er kunnen dus aardig wat mensen uit diverse regio’s terecht. Het zwembad in Nijkerk is er voor iedereen! Woon je in de buurt of ben je paar dagen op bezoek in Nijkerk, ga dan ook zeker weten eventjes langs bij het zwembad in Nijkerk!