Nonpaletti
Image default
Bedrijven

U overweegt de overstap op ledlampen, zoek ze uit samen met Led Design Holland

omdat u gehoord heeft wat een besparing dat kan opleveren. Voordat u naar de winkel gaat, is het verstandig u te oriënteren op het grote aanbod led’s. Zo is het ene armatuur geschikt als VVE LED verlichting en is het andere speciaal ontworpen als industriële lamp.

Niet iedere led-fabrikant of -verkoper gebruikt dezelfde rubricering qua lampen, maar de volgende indeling is min of meer standaard:

-ledlampen;

-led-spots;

-led inbouwspots;

-led dimmers;

-tl-ledlampen;

-buitend led’s.

Een inbouwspot die je tegenwoordig veel ziet, is de led downlighter. Dit ronde paneel is speciaal ontwikkeld voor professionele omgevingen. Ze dienen als LED verlichting voor fabriekshallen, showrooms, winkels, vergaderzalen et cetera. Downlighters zijn gemaakt van duurzame materialen, ze hebben een eersteklas driver en ze zijn ultra zuinig. Wat kleurtemperatuur en wattage betreft, heeft u een ruime keuze. Van 3000K tot 4000K en onder meer 18W en 25W.

Worden het dimbare lampen? Dit zijn een aantal opties: spots, panelen, kaarsen en designlampen. Waterdichte led-armaturen zijn ook volop verkrijgbaar. In vochtige ruimtes blijven deze exemplaren uitstekend functioneren. De waterdichtheid is niet bij iedere lamp hetzelfde; de waarde wordt aangegeven in IP. De IP-codering staat voor International Protection Rating en wordt wereldwijd gebruikt voor elektrische apparatuur. IP kent twee getallen. Het eerste staat voor bescherming tegen aanraken en indringen van voorwerpen. Het tweede geeft de bescherming tegen vocht aan.

Om de nieuwe ledlampen straks optimaal te benutten, is een led transformator aanbevelenswaardig. Zo’n trafo garandeert een stabiele stroom richting de led’s, waardoor de levensduur van de lamp verlengd wordt. Heeft u dimlampen besteld? Kies dan voor de dimbare led transformator. Ook een dag- en nachtsensor willen we adviseren. Moderne sensors voldoen aan alle geldende veiligheidseisen. Zodra het gaat schemeren, gaan de lampen aan. Wordt het licht, dan gaan ze automatisch weer uit.

Wilt u meer weten over soorten ledlampen en / of toebehoren? Wilt u direct aan de slag met het installeren van led’s en zoekt u een vakman om u hierbij te helpen? Led Design Holland staat voor u klaar. U maakt een afspraak via info@leddesignholland.nl of 076-8883300.

https://www.leddesignholland.nl