Nonpaletti

Naar Riga op vakantie is heerlijk

Je wilt op vakantie gaan maar hebt geen idee waar naar toe en hoe. Riga biedt de oplossing hiervoor. Lekker een weekeinde of weekje weg naar Letland hoeft geen probleem te zijn. Je kunt naar het heerlijke Riga op vakantie gaan. In Riga valt er zoveel leuks beleven en is daarom zeker de moeite waad eens een keer naar toe te gaan op vakantie. Even een keer iets anders deze vakantie. Meestal hebben we onze favoriete vakantiebestemmingen op de lijst staan, maar Riga zou daar de plaats in kunnen nemen als het moet gaan om een onvergetelijke vakantie die nog diep in het geheugen zal blijven voor lange tijd.

Wat kan je van je vakantie in Riga verwachten?

Tijdens je vakantie in Riga hoef je je helemaal geen zorgen te maken. Er wordt gezorgd voor de juiste ccommodaties en transfers. Het vervoer wordt tot in de puntjes geregeld en activiteiten zols excursies worden door one giden op professionele wijze en zeer pretige manier geleid. Hiervoor wordt zorg gedragen voor zowel zakelijke als privé aangelegenheden. De prijzen voor jouw vakantie nar Riga zijn zeer scherpe prijzen. Op vakantie gaan hoeft niet duur te zijn.

Contact en informatie over de vakantie met Riga

Indien je meer informatie wil over een vakantie naar Riga kun je altijd een e-mail sturen naar ons. Onze medewerkers zullen je alles vertellen over de vakantie naar Riga en wat je allemaal kunt verwachten. Je kunt ons ook telefonisch contacten indien e-mailen niet lukt. Wens je geen informatie op te vragen, maar wil je meteen een afspraak boeken, dan kan dat natuurlijk ook. We kijken er naar uit om jouw vakantie naar Riga voor je te mogen voorbereiden en ervoor te zorgen dat je een onvergetelijke vakantie zult hebben. We zullen je een zorgeloze vakantie bezorgen waar je volledig tot rust kunt komen, genieten en ontspannen.Nonpaletti

De belangrijkste zaken die je moet weten voordat je een auto huurt en ermee rondrijdt in Polen

Om Polen te verkennen, vinden de meeste mensen het huren van een auto een geweldig idee. Echter, je moet weten dat Polen zeer slechte wegen heeft die ongemak kunnen veroorzaken voor buitenlanders en zelfs voor de lokale bevolking. Het is beter om een chauffeur te huren als je geen ervaring hebt om op oneffen wegen te rijden.

Dingen om in gedachten te houden tijdens het rijden met en het huren van een auto in Polen

Er zijn een heleboel dingen die je moet overwegen voordat je in Polen met een auto gaat rijden of er één huurt. Sommige daarvan worden hieronder beschreven. 

Verkeersregels in Polen

In Polen wordt er aan de rechterkant van de weg gereden. Je mag geen alcohol drinken voor of tijdens het rijden, het alcoholgehalte in het bloed moet te verwaarlozen zijn anders kan je een boete krijgen.

Eén van de belangrijkste dingen waaraan je moet denken als je in Polen gaat rijden, is dat het rijden met lichten verplicht is, zelfs overdag. Er is een dagrijlicht geïnstalleerd in de voertuigen van Polen.

Parkeren in Polen

Je mag niet parkeren in de verboden zones of je zal geconfronteerd worden met ernstige gevolgen. In specifieke zones moet je ook parkeergeld betalen.

In de meeste Poolse steden kom je parkeermeters tegen. Vergeet niet om te betalen voordat je je auto verlaat, want er wordt vaak op gecontroleerd. Je mag ook niet te dicht bij de weg parkeren want zo gebeuren er regelmatig ongevallen.

De staat van de wegen in Polen

In Polen zijn de belangrijkste snelwegen in een goede en veilig staat. Echter, in sommige landelijke gebieden en kleine steden, is de conditie van de wegen zeer slecht. Als je een buitenlander bent, moet je goed opletten en rekening houden met de staat van de wegen voordat je gaat rijden.

De meeste wegen in Polen zijn niet veilig om te berijden in extreme weersomstandigheden. Ze zijn zeer glad en niet goed onderhouden. Let op als je in de winter naar Polen gaat, er kan veel sneeuw liggen, vooral in de bergen.

Een auto huren in Polen

In Polen kan je bij autoverhuurdiensten een huurauto krijgen als je ouder bent dan 21 jaar. Je moet natuurlijk ook een rijbewijs hebben en minstens één jaar rijervaring. Let op, als je jonger bent dan 25 jaar, kunnen er problemen opduiken. Meer info nodig? Deze site heeft meer tips over autoverhuur: https://www.autoprio.nl/nl-polen/. In Polen zijn er verschillende modellen auto’s voor specifieke leeftijden en je moet zeker de autoverhuurdiensten vergelijken voordat je een auto huurt. Je mag niet rijden in een auto die niet is toegestaan voor je leeftijd. Wanneer je de autoverhuurdiensten vergelijkt en een auto huurt in Polen, moet je deze dingen in gedachten houden.

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig om te rijden?

Ja, in Polen heb je een internationaal rijbewijs nodig om te rijden. Als je een buitenlander bent, kan je voor het huren van een auto contact opnemen met de verkeersautoriteit van Polen of de ambassade van je land. In Polen worden buitenlandse rijbewijzen niet als geldig beschouwd voor het rijden of het huren van auto’s. Je moet een internationaal rijbewijs aanvragen voordat je in Polen mag rijden. 

Eindconclusie

Polen is niet erg veilig om te rijden door de staat van de wegen. Wij hebben enkele belangrijke aandachtspunten voor het rijden of huren van een auto in Polen in detail beschreven. Vergeet niet om online de prijzen te vergelijken zodat je de beste prijs vindt.

https://www.autoprio.nl/