Nonpaletti
Image default
Winkelen

Verschillende soorten luiers

Welke soorten baby luiers zijn er? U moet als ouder op de hoogte zijn van de verschillende soorten babyluiers die beschikbaar zijn. Er zijn tal van variëteiten, maar ze vallen grotendeels onder de volgende categorieën:

Wegwerpluier en ondergoed

Luiers die je na eenmalig gebruik weggooit, zijn wat wordt bedoeld met de naam “wegwerpluiers”. In deze luiers zit een absorberend kussentje ingeklemd tussen twee lagen stof. Chemische kristallen die in de pad zelf zijn ingebouwd, absorberen vloeistoffen en condenseren deze tot een gel voor opslag. Deze pads kunnen normaal gesproken tot 800 keer hun gewicht in vloeistof opslaan. Als het vuil is, kan uw baby langer comfortabel wegwerpluiers dragen dan katoenen luiers. Sommige wegwerpluiers bieden aanzienlijk meer absorptievermogen en bescherming. Aan de andere kant is wegwerp ondergoed vergelijkbaar met wegwerpluiers, behalve dat het meer is ontworpen voor oudere kinderen, zoals kinderen van 4 jaar of ouder. Als je oudere kind nog steeds moeite heeft om zijn of haar bed ’s nachts droog te houden, zijn deze luiers ideaal om te hebben.

Onderbroek aantrekken van uw kind

Wanneer uw kind begint te leren hoe het het potje alleen kan gebruiken, wilt u een pull-up onderbroek kopen. Kinderen kunnen gemakkelijk op en neer trekken als ze alleen naar het toilet gaan. Sommige van deze luiers zijn ontworpen om een ‚Äč‚Äčkind te waarschuwen zodra ze zelfs maar een beetje vochtig worden, terwijl andere zijn gemaakt om eruit te zien en aan te voelen als een gewone onderbroek. Dit leert kinderen wanneer ze een potje pauze nodig hebben.

Het hebben van herbruikbare luiers

Katoenen luiers zijn meestal gemaakt van materialen zoals katoen fleece, badstof, flanel en ongebleekte hennep. Hoewel andere stoffen, zoals wol, ook kunnen worden gebruikt om deze luiers te maken. Ze worden vaak geleverd met wasbare inzetstukken die u opnieuw kunt gebruiken. Het vermogen van de stof om te absorberen helpt om vocht vast te houden.

Alles in één luiers

Alles-in-één luiers worden in waterdichte hoezen genaaid. Ze presteren goed voor nachtelijke scenario’s en zijn ideaal voor snelle veranderingen. De meeste kunnen worden hergebruikt en sommige zijn zelfs verkrijgbaar in one-size-fits-all maten. Hierdoor kun je ze aanpassen naarmate je kind groeit.

 

Gerelateerde artikelen

Een kartonnen pop, waarom?