Nonpaletti
Image default
Aanbiedingen

Wat je allemaal kunt maken met fondant voor je baksels

Fondant is een soort suikerpasta waarmee je prachtige decoraties kunt maken voor taarten, cupcakes en andere gebakken goederen. Het is een ongelooflijk veelzijdig materiaal dat in allerlei vormen en kleuren kan worden gegoten voor elke gelegenheid. Laten we eens kijken naar enkele dingen die je bij het bakken met fondant kunt doen.

Taarten en cupcakes versieren 

Fondant wordt vaak gebruikt om taarten en cupcakes te versieren. Met fondant kun je ingewikkelde ontwerpen maken op de bovenkant van je taart of cupcakes, zoals bloemen, sterren, harten, of een andere vorm of ontwerp. Je kunt fondant ook gebruiken om textuur of kleur toe te voegen aan je taartdecoraties door dunne vellen fondant uit te rollen en in vormen te snijden of met gereedschap als koekjesvormen verschillende vormen te maken. Bovendien kun je voedselkleurstof gebruiken om je fondant in elke gewenste kleur te kleuren.

Toppers maken 

Fondant kan ook gebruikt worden om leuke decoraties te maken voor cupcakes of taarten. Deze versieringen worden vaak taarttoppers genoemd omdat ze als een kroon op het dessert zitten. Met fondant kun je kleine figuurtjes maken zoals dieren, mensen, letters, cijfers en meer voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen of feestdagen. Je zou zelfs cookie cutters kunnen gebruiken in leuke vormen zoals sterren of harten voor een extra vleugje detail! 

Eetbare accenten maken 

Je kunt fondant ook gebruiken om eetbare accenten te maken, zoals linten, strikken, kanten randen, parels en kralen die je zowel op taarten als op cupcakes kunt gebruiken. Deze accenten zijn perfect als je iets eenvoudigs, elegant wilt. Je kunt glazuur rond de randen van de taart spuiten en dan kleine stukjes uitgerold fondant langs de zijkanten leggen voor een extra vleugje textuur en kleur! Als je je avontuurlijk voelt, waarom probeer je dan niet een ruche-effect te maken door op elk stukje te drukken met een tandenstoker voordat je het vastmaakt? 

Fondant is zo’n veelzijdig materiaal dat je er bijna alles mee kunt maken, van taartdecoraties tot eetbare accenten op gebakken producten! Het is belangrijk om te onthouden dat het werken met fondant enige oefening vergt – en er zijn genoeg tutorials online – maar dat het eindresultaat altijd de moeite waard is! Dus laat angst je niet in de weg staan; pak vandaag nog wat fondant en begin met het maken van prachtige decoraties! Veel succes!

 

https://www.bouwhuis.com