Nonpaletti
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat zijn Vib’s en waar voor worden ze gebruikt

Tegenwoordig is het zo dat bij gevaarlijke stoffen het verplicht is om een vib bij te leveren. Maar wat is nou een vib precies en wat zijn de voordelen van het gebruik van vib’s. In deze blog proberen wij enkele van deze vragen te beantwoorden. Wil jij meer weten over vib’s? Lees dan vooral verder.

Wat is precies een Vib

Een vib oftewel veiligheid informatie blad is een informatie blad dat verplicht moet worden bijgeleverd bij gevaarlijke stoffen. Alle vib’s moeten dezelfde informatie bevatten en altijd dezelfde structuur. Dit zorgt er voor dat als je die informatie nodig hebt je hem makkelijk kunt vinden. Daarbovenop zijn er ook aanbevelingen voor het veilig gebruik van de preparaten. Zodat zelfs al ken je de stof niet je dankzij het vib snel kunt zien hoe je veilig met het preparaat kunt om gaan.

Wat is het nut van Vib’s

Op zijn kort gezegd is het nut van Vib’s om informatie te volstrekken omtrent gevaarlijke stoffen. In deze informatie staat wat je moet doen om deze gevaarlijke stoffen veilig te handelen en me om gaan. Ook staan er de maatregelen die moeten worden gehandhaafd als er een blootstelling aan de stof gebeurt. Een Vib is opgesteld uit standaard altijd dezelfde informatie in dezelfde volgorde. Dit zorgt er voor dat als je de informatie moet opzoeken je altijd weet waar je die moet vinden. Dit kan erg belangrijk zijn omdat je dan zo snel mogelijk de juiste informatie kunt vinden.

https://www.devibfabriek.nl/

Gerelateerde artikelen

Exact consultancy helpt u om alles uit de software te halen

Ervaren monteurs onderhouden uw vrachtwagen opbouw en onderdelen in Deurne

Een praktijkruimte inclusief services huren nabij Utrecht