Witgoed reparatie Amsterdam en het lopende debat: Kleding wassen

Witgoed reparatie Amsterdam en het lopende debat: Waarom zouden we nieuwe kleding wassen voor ze te dragen?

Mensen hebben tegenwoordig veel verschillende huishoudelijke gewoonten en overtuigingen met betrekking tot alles van het laden van de vaatwasser tot de juiste manier om het gazon te maaien. Een ander dergelijk debat is of nieuwe kleren moeten worden gewassen voordat ze worden gedragen. Sommigen vinden dat dit onnodig is en dat het alleen maar extra slijtage aan de wasmachine veroorzaakt, wat mogelijk leidt tot een bezoek van een wasmachine-reparatiebedrijf.

Anderen vinden het belangrijk om kleding eerst te wassen.

Toch kan de waarheid iedereen verbazen, ook al heeft het weinig te maken met het repareren van de wasmachine of het bellen voor reparatie van de wasmachine.

Witgoed reparatie Amsterdam: Van textielfabriek tot consumentenkast

Ondanks die frisse, ongedragen blik die zo aantrekkelijk is in een nieuw kledingstuk, is het echt belangrijk om nieuwe kleren te wassen voordat ze worden gedragen. De waarheid is dat kleding en het weefsel waaruit het is gemaakt, door een lange reis van de molen gaan naar het punt waar het in de kledingkast van een consument hangt.

Kleding wordt door veel handen aangeraakt, verpakt in veel containers en lange afstanden verzonden in verschillende weersomstandigheden voordat deze op het verkooprek terechtkomt. Zelfs dan kan een kledingstuk worden gehanteerd en zelfs door ontelbare kopers worden uitgeprobeerd voordat het kledingstuk wordt gekocht en mee naar huis wordt genomen. Dit is de route die elk kledingstuk neemt, ongeacht de prijs of waar het wordt verkocht.

Witgoed reparatie Amsterdam: Wat ligt er echt op de loer in nieuwe kledingstukken?

Kleding wordt over het algemeen blootgesteld aan veel verschillende en soms giftige chemicaliën tijdens het productie-, verpakkings-, verpakkings- en verzendproces. Wanneer deze chemicaliën in contact komen met de huid, kunnen ze worden geabsorbeerd en het toxineniveau van een persoon verhogen, iets dat later kan leiden tot ziekte. Sommige personen hebben allergische reacties op de chemicaliën in nieuwe kleding of kunnen sporen van chemicaliën inademen.  Al deze chemicaliën uit te wassen, voordat u een nieuw kledingstuk draagt, is de gezondste optie.

Afgezien van deze chemicaliën, tonen tests, die zijn gedaan op nieuwe kleding, enkele verrassende ontdekkingen. Kleding herbergt vaak schimmels, meeldauw en schimmel, die mogelijk te wijten zijn aan opslag- en verzendingsvoorwaarden en meer. Sommige weefsels, met name katoen- en katoenmengsels, bevatten ook sporen van pesticiden die op katoenen gewassen worden gebruikt. Geteste monsters bleken ook allerlei soorten bacteriën te bevatten, menselijke cellen (waaronder huid- en fecale flora), gist, respiratoire secreties, luizen en meer.

Witgoed reparatie Amsterdam: Belang van wassen kleding voor het dragen

In wezen lijkt nieuwe kleding alleen nieuw voor het blote oog; er kunnen zich organismen en chemicaliën op de loer bevinden die schade kunnen aanrichten. Op basis van deze informatie is de beste beslissing die een consument kan nemen om altijd nieuwe kleding te wassen alvorens hem te dragen. Op zijn minst raden artsen aan om nieuwe kleding te doen door middel van een gewone wasbeurt en zelfs een tweede wasbeurt zonder zeep, omdat het enkele wasbeurten kan kosten om alle chemicaliën te verwijderen.

Wat betekent dit allemaal voor wasmachines en -reparatieservices? Tenzij een kledingstuk waarschijnlijk gaat afgeven, is er geen reden waarom het niet kan worden toegevoegd aan een volledige lading kleding. Zelfs als ze afzonderlijk worden gewassen, zullen een paar extra cycli hier en daar waarschijnlijk niet veel extra slijtage veroorzaken aan de wasmachines van vandaag, ze bestemden voor het repareren van de wasmachine of een noodoproep naar een wasmachineherstelbedrijf vereisen. Gebruik en onderhoud wasringen op de juiste manier – en gebruik ze in elk geval wanneer nodig voor nieuwe kleding!

Voor het repareren van een wasmachine, vaatwasser, wasdroger of koelkast belt u de nummer 1 in de regio: witgoed reparatie Amersfoort.

https://witgoed-reparatie.net