Nonpaletti
Image default
Aanbiedingen

4 nieuwe hobby’s om te proberen

4 nieuwe hobby’s om te proberen

Wil jij graag een nieuwe hobby om je vrije tijd mee te vullen? Hieronder bespreken we 4 hobby’s die wellicht voor jou interessant zijn. Misschien staat er een tussen die je graag wil uitproberen of goed bij jou past. 

 

Kleien en Schilderen 

Een kopje, een schaaltje waar je je huissleutel op kan leggen, of een kaarsenhouder: met klei kan je het allemaal maken. Het lijkt bijna wel een vergeten hobby: kleien. Vroeger op school deed bijna iedereen het wel met handarbeid, maar tegenwoordig hoor je bijna niemand die kleit als hobby. Terwijl het een leuke activiteit is waar je je creativiteit in kwijt kan en ook nog eens kan maken wat je graag wil hebben. Als je je klei afbakt, wordt het hard. Als je het daarna nog wil versieren met bijvoorbeeld een leuk patroon, kan je het schilderen. 

 

Groentes planten

Een eigen paprika- of avocadoplant of je eigen tomaten kweken: het kan een leuke hobby zijn. Daarnaast is het ook een lekkere hobby als je geluk hebt. Hoe tof zou het zijn als je straks een tomatensoep kan maken van je eigen gekweekte tomaten? Of je eigen avocadoplant in huis die je al kan maken van alleen maar de pit uit de vrucht? Het gaat heel makkelijk, je haalt de vel van de avocadopit af en prikt 3 prikkers op gelijke hoogte rondom de pit. Je vult een drinkglas met water en legt de avocado pit tot halverwege in het water. Als het goed is zorgen de prikkers dat de pit blijft hangen in het water. Na een tijdje komt er een wortel uit de pit gegroeid. Vervang het water af en toe met schoon water en als de wortel lang genoeg is, kan je de pit in aarde planten. Zorg bij het planten dat de pit tot halverwege in de aarde zit. Misschien heb jij over een tijdje dan wel je eigen avocadoplant. 

 

Leer een nieuwe taal

Het leren van een nieuwe taal is een goede manier om wat tijd op te vullen én je kan er ook nog wat van leren. Als je elke dag een paar woordjes leert van de taal die jij wil, kan je over een tijdje al wat woorden spreken, luisteren of schrijven. Tegenwoordig zijn er verschillende spelletjes, apps of andere manieren die jou kunnen helpen bij het leren van een nieuwe taal. Ga jij voor Spaans of Italiaans? Of vind je Chinees of Russisch interessanter? 

 

Bitcoin

De laatste tip voor een nieuwe hobby is om te investeren in bitcoin. De laatste tijd is de crypto erg bekend geworden. Bitcoin is een soort cryptovaluta. Op lange termijn kan een bitcoin veel waard worden. Wanneer je besluit je Bitcoin te verkopen, krijg je de waarde omgezet in geld. Sinds een paar jaar kan je ook aankopen doen waarbij je betaald met de bitcoin. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op Anycoindirect.eu, misschien worden bitcoins wel jouw nieuwe hobby.

https://anycoindirect.eu/