Nonpaletti
Image default
Woning en Tuin

De mooiste en leukste kinderkamer

Wordt je kind bijna twee? Dan is het tijd voor een verandering! Tover de babykamer om naar een echte kinderkamer. Misschien heb je het al helemaal voor je hoe je wilt dat de kamer eruit gaat zien. Maar in deze blog worden nog een aantal tips gegeven zo dat er aan jouw kinderkamer niks ontbreekt. 

Vloerkleed

Een vloerkleed. Een vloerkleed in je kinderkamer heeft vele voordelen. Ten eerste is het natuurlijk erg fijn om op een zacht vloerkleed te spelen. En wanneer je kind te groot is geworden om op een commode verschoond te worden is een zacht en warm tapijt de ideale oplossing. Kies een kleurrijk vloerkleed en maak je kinderkamer zo supergezellig. Wil je vloerbedekking hebben in de kinderkamer dan is een vloerkleed niet nodig. 

Raamdecoratie

Het tweede wat belangrijk is om naar te kijken is raamdecoratie. De juiste raamdecoratie kan zorgen voor een goede nachtrust voor je kind. Rolgordijnen, gordijnen en jaloezieën zijn geschikte raamdecoratie voor in de kinderkamer. Bevat de kinderkamer schuine kozijnen dan is een dakraam rolgordijn de ideale oplossing. Rolgordijnen en verduisterende gordijnen zorgen ervoor dat de kinderkamer volledig wordt verduisterd. Verduisterende gordijnen werken daarnaast ook nog isolerend en geluidswerend. Houten- en aluminium jaloeziën zijn niet volledig verduisterend maar verduisteren wel voor het grootste deel.  Al deze genoemde raamdecoratie is ook nog kind veilig doordat de koorden vastgemaakt kunnen worden aan het kozijn. 

Opbergruimtes 

Tot slot is het belangrijk om opbergruimtes te hebben in de kinderkamer. Met opbergruimtes kun je snel en gemakkelijk speelgoed opruimen zodat het niet altijd rond slingert in de kamer. Daarnaast zijn kinderkamers meestal niet de grootste kamers, daarom is het slim de kinderkamer praktisch in te richten. Je kunt bergruimtes creëren rondom meubels, zoals lades in je bed. Ook kan een zak met vakjes aan de deur een goede optie zijn.