Nonpaletti
Image default
Woning en Tuin

Verlichting in je spa of jacuzzi: wat zijn de voordelen?

 

Als je thuis een spa of jacuzzi hebt, dan weet je waarschijnlijk maar al te goed hoeveel deugd het kan doen om er na een drukke werkdag of tijdens het weekend met vrienden in te ontspannen. Een van de belangrijkste elementen bij een spa of jacuzzi is verlichting, hoewel dit onderdeel door veel mensen wordt onderschat.

 

De juiste verlichting kiezen is niet enkel een kwestie van voldoende kunnen zien. Er zijn nog enkele andere belangrijke voordelen aan verbonden, en daar lees je hier meer over!

De juiste verlichting

De spa of je jacuzzi is een plaats waar je helemaal tot rust wilt kunnen komen. Als je thuis een spa of jacuzzi laat bouwen, bijvoorbeeld door een bedrijf als Elite Wellness, dan is het belangrijk dat de inrichting van de ruimte compleet is. Verlichting hoort daar bij.

1. De juiste atmosfeer

Eerst en vooral zorgt goede verlichting in je jacuzzi of spa voor een aangename, ontspannende atmosfeer en dat is natuurlijk nog altijd het belangrijkste. Je hebt keuze tussen verschillende soorten verlichting, maar het belangrijkste is dat je gaat voor een warm licht, eventueel met de mogelijkheid om te dimmen of van kleur te veranderen. Veel systemen beschikken zelfs over een automatische kleurverandering, waardoor de ruimte nog ontspannender aanvoelt!

2. Veiligheid komt eerst

Een andere functie van goede verlichting is natuurlijk veiligheid. Als het pikdonker zou zijn in je spa of jacuzzi ruimte, dan is de kans op een ongeluk of schade erg groot. Voeg daaraan toe dat de kans op vallen of uitglijden in een spa of rondom een jacuzzi op zich al groot is, en de meerwaarde van goede verlichting wordt meteen nog duidelijker. Investeer dus in verlichting die goed werkt en de perfecte balans biedt: sterk genoeg om de ruimte voldoende te verlichten, maar niet zo fel dat je spa er als een ziekenhuis gaat uitzien!

3. Energie besparen met de juiste verlichting

Ten slotte is goede verlichting in je spa of jacuzzi ook belangrijk vanuit een energetisch standpunt. Hoe beter de kwaliteit van de lampen die je gebruikt, hoe langer ze meegaan en minder je dus betaalt voor je energie. Tegenwoordig vind je tal van goede LED verlichting voor je spa of jacuzzi, zodat je heel wat geld bespaart op de lange termijn.