Nonpaletti
Image default
Eten en drinken

Duurzame zeezout voor duurzame aardappelchips

Voor de beste aardappelchips, wordt ook het beste zeezout gebruikt. Net als de chips wordt ook het zout op een duurzame manier gewonnen en verwerkt. Het zeezout dat voor de aardappelchips wordt gebruikt is afkomstig uit de Middellandse Zee. Het zout in de zee wordt door de zon en de wind op een natuurlijke manier verdampt. Na een jaar hard werken kan er vervolgens door de boeren van de kust zout geoogst worden.

Het proces van begin tot eind

Het proces van het winnen van het zout gaat als volgt:

  • Het zeewater, wat het zout bevat, stroomt vanaf maart de moerassen binnen
  • Van maart tot augustus stroomt het water door verschillende waterbakken, waardoor er al behoorlijk wat water verdampt
  • Door verschillende kanaaltjes en sluisjes stroomt het zoute water naar ondiepe en rechthoekige waterbakken 
  • In de ondiepe waterbakken moet, onder invloed van de zon en de wind, het laatste water verdampen

Uiteindelijk blijft er op deze manier een dikke laag zout over, die in september vervolgens geoogst kan worden. Daarna wordt het zout verwerkt in de smaak van de lekkerste Hoeksche Chips.

Proef zelf en ontdek welke smaak u het lekkerst vindt

Nadat heel het proces van begint tot eind is afgerond, begint het in maart weer helemaal opnieuw van voor af aan. Op deze manier kan er heel het jaar door gewerkt worden aan de lekkerste en duurzaamste aardappelchips. Naast de smaak zeezout wordt er ook hard gewerkt aan de vele andere smaken van Hoeksche Chips. Denk hierbij onder andere aan paprika, sweet chili, zwarte peper en truffel. Ook benieuwd geworden naar een van onze smaken? U bestelt de chips gemakkelijk online via de website. U kunt uiteraard ook een bezoekje brengen aan de winkel. Bekijk de website voor een verkooppunt bij u in de buurt. Ontdek deze overheerlijke aardappelchips!

https://hoekschechips.nl/