Nonpaletti
Image default
Sport

Het volgen van een opleiding tot fitnessinstructeur

U wilt graag een opleiding tot fitnessinstructeur worden, maar u heeft geen idee waar u moet beginnen bij het uitkiezen van een opleiding. Er zijn tal van verschillende opties, en dat is nou net wat het voor u zo lastig kan maken. Welke opties heeft u en waar moet u beginnen? Op die vraag geven we u in dit artikel antwoord. We geven u duidelijkheid over het volgen van een opleiding tot fitnessinstructeur en u kunt direct aan de slag met het kiezen van een opleiding.

Fitnesstrainer A

Een goede basis voor het worden van personal trainer is de fitnesstrainer A opleiding. Deze opleiding leert u de basis van het zijn van een goede personal trainer. Goed om te weten; voor deze opleiding is geen vooropleiding benodigd. Na het volgen van deze opleiding kunt u klanten 1 op 1 begeleiden bij het stellen van doelen en kunt u deze klanten ook begeleiden op weg naar deze doelen. De fitnesstrainer A opleiding duurt 4 maanden, dat is niet lang voor wat u ervoor terug krijgt. ‘Wat krijg ik er dan voor terug?’ Hoor ik u denken. Na het volgen van deze fitnesstrainer A opleiding krijgt u een erkend NL-actief certificaat.

Nasm personal training

Bent u na het volgen van de fitnesstrainer A opleiding nog niet toe aan het werkveld en breid u graag uw kennis uit? Miss is de Nasm personal training opleiding dan iets voor u. Waar u voor de fitnesstrainer A geen vooropleiding nodig hebt, is dat hier net even anders. Om te kunnen beginnen aan de Nasm personal training opleiding is het verplicht in bezit te zijn van een fitnesstrainer A-diploma of een gelijkwaardig ander diploma. Een Nasm-diploma onderscheidt zich van andere diploma’s door de bijzondere wijze waarop u wordt opgeleid. Deze opleiding duurt iets langer dan de Fitnesstrainer A opleiding, namelijk 6 maanden. Na afloop van deze opleiding neemt u dan ook het internationaal erkende Nasm personal training diploma in handen.

Personal training

Fitnesstrainer B

Wilt u zich wel graag verdiepen maar is een Nasm personal training opleiding niets voor u, wellicht kunt dan gaan voor de fitnesstrainer B opleiding. Deze opleiding zorgt voor wat verdieping ten opzichte van de fitnesstrainer A opleiding en duurt minder lang dan de Nasm opleiding, namelijk 5 maanden. Ook na afronding van deze opleiding krijgt u een NL-actief certificaat.

Sport-People

Waar kunt u deze opleidingen nou eigenlijk volgen? Sport-People is een voorbeeld van een aanbieder die alle 3 deze opleidingen aanbiedt. Deze opleiding zijn via Sport-People online, maar ook klassikaal te volgen door het hele land op verschillende locaties.