Nonpaletti
Image default
Energie

Elektrisch buitenwerk is betrokken bij landschapsverlichting

Uw gezin zal meer tijd buiten doorbrengen met spelen in de achtertuin als het weer warmer wordt. Die onschatbare momenten duren vaak lang nadat de zon is ondergegaan, waardoor landschapsverlichting een essentieel onderdeel is van uw terras en tuin. Is uw elektrische installatie klaar om deze extra belasting aan te kunnen? Is het mogelijk om producten te vinden die het verlichten van uw buitenruimte eenvoudig en zelfs milieuvriendelijk maken? Om je te helpen die vraag te beantwoorden, heb je misschien hulp nodig van een elektricien Eindhoven 040.

Onderzoek uw elektrische systeem

Laagspanningsverlichting wordt het meest gebruikt in landschapsverlichting. De belasting die het op uw systeem zal plaatsen is minimaal, vergelijkbaar met het aansluiten van een ander huishoudelijk apparaat of elektrisch apparaat. Zelfs ingebouwde terras- en terraslampen hebben hun transformator aangesloten op een stopcontact. Zorg ervoor dat uw huis voldoende GFI-contactdozen op de buitenmuren heeft. Anders hebben de transformatoren of andere elektrische landschapsverlichtingscomponenten niet genoeg ruimte om veilig te worden aangesloten. GFI (of GFCI, ook wel bekend) is een afkorting voor Ground Fault (Circuit) Interrupter. Dit type stopcontact is vereist voor het gebruik van elektrische stekkers buiten. Het bevat een veiligheidsfunctie die elke onbalans in de toestand van de elektrische stroom detecteert, waardoor het circuit uitschakelt en mogelijk voorkomt dat u of een familielid wordt geschokt of geëlektrocuteerd. Ze zijn niet faalveilig en moeten met voorzichtigheid worden gebruikt, maar GFI’s zijn vereist voor alle huizen en elke landschapsverlichtingsinstallatie die op uw bestaande systeem wordt aangesloten. Als u van plan bent om permanent een buitenverlichting te installeren die vergelijkbaar is met uw veranda, moet u waarschijnlijk een elektricien inhuren. Deze professional kan het armatuur voor u installeren en kan u zelfs adviseren over hoe u deze toevoeging moet kiezen, waar u deze moet plaatsen voor maximale dekking en waar u de schakelaars gemakkelijk kunt plaatsen.

Kan zonne-energie u helpen?

Als u het gedoe van het installeren van een GFI of buitenverlichting wilt vermijden, overweeg dan om een ​​set landschapsverlichting op zonne-energie te installeren. Lantaarnpalen, lagere padverlichting en kleine strips voor gebruik op dektrappen en balustrades zijn allemaal verkrijgbaar in verschillende stijlen. Ze zullen de stroom die door de zon wordt opgevangen de hele dag in een batterij opslaan. Als de zon ondergaat, zullen deze lampen de opgeslagen energie gebruiken om op te lichten. Als ze correct zijn geïnstalleerd en de zon minstens een deel van de dag heeft gestaan, zouden er geen problemen moeten zijn als ze leeglopen. Aan de andere kant hebben systemen van lagere kwaliteit een kortere levensduur en als één lampje op het systeem kapot gaat, moet mogelijk de hele set worden vervangen. Zowel landschapsverlichting op zonne-energie als bedrade landschapsverlichting kan worden uitgerust met foto-elektrische sensoren die de unit waarschuwen wanneer het tijd is om in te schakelen. Dit is een waardevolle toevoeging waarmee uw lampen op lange termijn energie kunnen besparen.