Nonpaletti
Image default
Energie

Verkrijg meer zelfstandigheid met een thuisaccu

Als je zonnepanelen op je dak hebt liggen kom je bij een stroomstoring vaak tot de teleurstellende conclusie dat de panelen niet meer werken als er een storing bij de netbeheerder ligt. Dit komt omdat zonnepanelen maar twee standen hebben: aan en uit. Als ze aan staan gaat al het zonlicht naar stroom. En daar zit het probleem bij een storing. Als een zonnepaneel de overproductie niet kwijt kan zal het beschadigen, daarom zal het om zichzelf te beschermen in het geval van een storing uitschakelen. De oplossing voor dit probleem is een elektricien Zaanstreek vragen om een thuisaccu te laten installeren. In geval van een storing wordt deze namelijk je elektriciteitsnet.

Een accu heeft nog meer voordelen

Een accu is er niet alleen om opgewekte stroom op te vangen als je het even niet terug kan leveren. Ook als je juist stroom wil gebruiken is een accu je redding. Terwijl de hele straat geen stroom meer heeft kan jij gebruik maken van het voorraadje dat zich in de accu bevindt. Misschien kom je er zelfs pas na de storing achter dat er überhaupt een storing was. Je kan zelfs, als je avontuurlijk bent, je hele aansluiting op het netwerk achterwege kunnen laten en volledig op de accu overgaan. Als je dit wil doen raden we je wel aan om voor genoeg accucapaciteit te zorgen.

Accu’s kunnen je ook nog geld besparen

Als je elektriciteit teruglevert zal je voor de teruggeleverde stroom minder geld ontvangen dan je voor gebruikte energie moet betalen. Dit komt omdat er ook nog belastingen en transportkosten van het bedrag af moeten. En natuurlijk wil de energiemaatschappij ook nog wat winst mee pakken. Een accu zorgt ervoor dat je deze kosten kan vermijden. De energie hoeft niet meer vervoerd te worden, en wat betreft je leverancier en de belastingdienst heeft de elektriciteit nooit bestaan.