Nonpaletti
Image default
Kinderen

Hoe bereid je je lichaam voor op een lange fietstocht?

Hoe bereid je je lichaam voor op een lange fietstocht?

Lange afstanden fietsen met een meisjesfiets 18 inch kan zelfs voor de meest ervaren fietser een uitdaging zijn. Met de juiste training kun je je lichaam trainen om de lange uren op een fietszadel te doorstaan. Je kunt er ook voor zorgen dat je armen zijn voorbereid op de belasting die gepaard gaat met het vasthouden van het stuur.

Bouw je heupkracht op

De kracht van je heupen is de sleutel tot het succes van je rit, dus het is belangrijk om tijd te besteden aan het opbouwen van deze spiergroep voordat je de weg op gaat. Dit kan worden gedaan door een aantal verschillende oefeningen die gericht zijn op specifieke delen van de heup. Dit omvat squats, lunges en deadlifts. Elk van deze oefeningen richt zich op een andere spiergroep in je heupen, maar ze werken allemaal samen als een geheel. Doe elke oefening drie keer per week en behoud de juiste vorm tijdens elke sessie. Dit is om ervoor te zorgen dat je kracht in je heupgebied krijgt. Je kunt je dames of heren portemonnee pakken en naar de dichtstbijzijnde sportschool gaan, zodat je deze oefeningen kunt doen.

Bouw je kernkracht op

Je vraagt ​​je misschien af ​​wat kernkracht is. De kern is het centrum van je lichaam en bestaat uit de spieren die aansluiten van de onderkant van je ribben tot net boven je bekken. Het helpt je ruggengraat en bekken te stabiliseren en te ondersteunen. Hiermee kun je de juiste houding behouden tijdens het staan, zitten of liggen. Het is belangrijk voor fysieke activiteiten zoals fietsen, want als dit gebied niet sterk genoeg is, kan het letsel in de rest van je lichaam veroorzaken. Oefeningen zoals planken zijn voorbeelden van oefeningen die de kernspieren versterken door ze voor langere tijd op hun plaats te houden. Je kunt deze oefeningen ook thuis doen, maar zorg ervoor dat je eerst je clutch dames pakt om voor de veiligheid een yogamat te kopen.

Heb de juiste apparatuur

Je lichaam en je fiets zijn de belangrijkste onderdelen van je rit, maar let ook op de andere accessoires die je bij je hebt. Bij de juiste uitrusting hoort een goede helm. Een goede helm is noodzakelijk om hoofdletsel bij een ongeval te verminderen. Zorg ervoor dat het goed past en dat het goed om je hoofd zit. Een goede test hiervoor is om te proberen je hoofd omhoog, omlaag en opzij te bewegen terwijl je de helm draagt. Als er te veel beweging is, dan is de maat waarschijnlijk niet geschikt voor jou. Je moet er ook voor zorgen dat het niet tegen enig deel van je gezicht wrijft wanneer je rijdt of rechtop zit op een vlakke ondergrond. De verkeerde schoenen kunnen leiden tot blaren, eelt of verwondingen. Dit alles kan een verder geweldige rit verpesten. Zorg er dus voor dat ze comfortabel genoeg zijn om na urenlang gebruik geen pijn te veroorzaken. Als ze ongemak veroorzaken, koop dan nieuwe. Let op losse veters of slecht passende zolen. Beide zaken kunnen de kwaliteit van het comfort van een verder goed gemaakt paar schoenen beïnvloeden. Planning is de sleutel tot elk succes en het is vooral belangrijk bij het voorbereiden van je langste fietsavontuur.