Nonpaletti
Image default
Cadeau

Hoe moet je zelf gereedschap slijpen?

Je gereedschap moet scherp zijn, anders werkt het niet goed meer. Met bot gereedschap moet je te veel druk zetten, wat kans biedt voor uitglijdertjes. Dit maakt dat bot gereedschap vaak gevaarlijker wordt beschouwd, dan scherp gereedschap. Met scherp gereedschap en de juiste techniek, pakt de scherpe rand gelijk grip op het materiaal. Dus als je gereedschap bot is, wil je vast wel eens weten hoe je zelf kan slijpen?

Gereedschap slijpen

Gereedschap zelf slijpen hoeft helemaal niet duur te zijn. De dure servicekosten voor onbetaalbare slijpers is verledentijd, want tegenwoordig kan je online zelf leren slijpen.

Met behulp van een goedkope slijpsteen, een klein beetje oefening en een half uurtje van je tijd heb je namelijk zo je gereedschap scherp gemaakt. Veel mensen geloven me niet als ik dit zeg, maar slijpen is echt eenvoudig. Er zijn zelfs kleine malletjes verkrijgbaar voor mensen die geen tijd of zin hebben om te oefenen. Deze malletjes helpen je om constant dezelfde hoek aan te houden tijdens het slijpen.

Slijpen met aanzetstaal

Met een aanzetstaal kan je het gereedschap zelf verder afwerken. Het aanzetstaal zorgt er namelijk voor dat de met de slijpsteen geslepen rand verder wordt afgewet. Dit houdt in dat de grof geslepen rand die nog op het gereedschap zit een stuk fijner wordt gemaakt. Er zitten namelijk nog veel metaalsplinters op de rand als deze met een iets wat agressieve slijpsteen geslepen was. Deze splinters zullen snel verwijderd worden door het aanzetstaal.

Het beste materiaal voor aanzetstaal is vaak keramiek. Keramiek heeft namelijk een hele lichte slijpende werking. Dus naast dat je de rand er mee aanzet, kan je het ook voorzichtig slijpen. In tegenstelling tot diamanten aanzetstalen, want deze slijpen vaak erg veel.

Hopelijk kan je met deze kleine uitleg voortaan zelf je gereedschap scherper maken. Het heeft misschien een klein beetje tijd nodig om de juiste techniek onder controle te krijgen, maar tegenwoordig kan je dit online eenvoudig leren. Veel succes en plezier van je nieuwe slijptechniek!

https://www.weightwatchers.nl/