Nonpaletti
Image default
Vakantie

De belangrijkste zaken die je moet weten voordat je een auto huurt en ermee rondrijdt in Polen

Om Polen te verkennen, vinden de meeste mensen het huren van een auto een geweldig idee. Echter, je moet weten dat Polen zeer slechte wegen heeft die ongemak kunnen veroorzaken voor buitenlanders en zelfs voor de lokale bevolking. Het is beter om een chauffeur te huren als je geen ervaring hebt om op oneffen wegen te rijden.

Dingen om in gedachten te houden tijdens het rijden met en het huren van een auto in Polen

Er zijn een heleboel dingen die je moet overwegen voordat je in Polen met een auto gaat rijden of er één huurt. Sommige daarvan worden hieronder beschreven. 

Verkeersregels in Polen

In Polen wordt er aan de rechterkant van de weg gereden. Je mag geen alcohol drinken voor of tijdens het rijden, het alcoholgehalte in het bloed moet te verwaarlozen zijn anders kan je een boete krijgen.

Eén van de belangrijkste dingen waaraan je moet denken als je in Polen gaat rijden, is dat het rijden met lichten verplicht is, zelfs overdag. Er is een dagrijlicht geïnstalleerd in de voertuigen van Polen.

Parkeren in Polen

Je mag niet parkeren in de verboden zones of je zal geconfronteerd worden met ernstige gevolgen. In specifieke zones moet je ook parkeergeld betalen.

In de meeste Poolse steden kom je parkeermeters tegen. Vergeet niet om te betalen voordat je je auto verlaat, want er wordt vaak op gecontroleerd. Je mag ook niet te dicht bij de weg parkeren want zo gebeuren er regelmatig ongevallen.

De staat van de wegen in Polen

In Polen zijn de belangrijkste snelwegen in een goede en veilig staat. Echter, in sommige landelijke gebieden en kleine steden, is de conditie van de wegen zeer slecht. Als je een buitenlander bent, moet je goed opletten en rekening houden met de staat van de wegen voordat je gaat rijden.

De meeste wegen in Polen zijn niet veilig om te berijden in extreme weersomstandigheden. Ze zijn zeer glad en niet goed onderhouden. Let op als je in de winter naar Polen gaat, er kan veel sneeuw liggen, vooral in de bergen.

Een auto huren in Polen

In Polen kan je bij autoverhuurdiensten een huurauto krijgen als je ouder bent dan 21 jaar. Je moet natuurlijk ook een rijbewijs hebben en minstens één jaar rijervaring. Let op, als je jonger bent dan 25 jaar, kunnen er problemen opduiken. Meer info nodig? Deze site heeft meer tips over autoverhuur: https://www.autoprio.nl/nl-polen/. In Polen zijn er verschillende modellen auto’s voor specifieke leeftijden en je moet zeker de autoverhuurdiensten vergelijken voordat je een auto huurt. Je mag niet rijden in een auto die niet is toegestaan voor je leeftijd. Wanneer je de autoverhuurdiensten vergelijkt en een auto huurt in Polen, moet je deze dingen in gedachten houden.

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig om te rijden?

Ja, in Polen heb je een internationaal rijbewijs nodig om te rijden. Als je een buitenlander bent, kan je voor het huren van een auto contact opnemen met de verkeersautoriteit van Polen of de ambassade van je land. In Polen worden buitenlandse rijbewijzen niet als geldig beschouwd voor het rijden of het huren van auto’s. Je moet een internationaal rijbewijs aanvragen voordat je in Polen mag rijden. 

Eindconclusie

Polen is niet erg veilig om te rijden door de staat van de wegen. Wij hebben enkele belangrijke aandachtspunten voor het rijden of huren van een auto in Polen in detail beschreven. Vergeet niet om online de prijzen te vergelijken zodat je de beste prijs vindt.

https://www.autoprio.nl/