Nonpaletti
Image default
Vakantie

Weekend wat leuks doen? Dit zijn een aantal goede tips

Heb je het komende weekend nog geen plannen? Wil je echter wel je vrije weekenddagen op een leuke manier invullen? Met onderstaande tips geniet je ultiem van het aankomende weekend.

Maak een escape tour door een stad

In ons land zijn meerdere prachtige steden te vinden. Utrecht, Den Bosch en Leiden zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Het leuke van deze steden is dat je in de steden een escape tour kunt houden. Je krijgt op je smartphone een plattegrond te zien. Op deze plattegrond staat punten aangewezen waar je naar toe moet lopen.

Eenmaal op het punt aangekomen krijg je een vraag op je smartphone te zien. Zo moet je bijvoorbeeld een raadsel oplossen of moet je een vraag over de stad beantwoorden. Het antwoord is altijd in je directe omgeving te vinden. Erg leuk om op deze manier een stad te ontdekken.

Ga een weekendje weg

Heb je op zaterdag én zondag helemaal niks te doen? Ga dan lekker een weekendje weg. Ook al ben je slechts twee dagen weg, heb je het idee dat je echt even van huis bent. Je komt hiermee uit de sleur van het leven, je doet leuke dingen en je ziet ook nog eens een andere stad.

Leuke bijkomstigheid: je hebt uit tal van steden de keuze. Je kunt voor een stad in Nederland kiezen, maar je kunt ook prima voor een stad in België kiezen. Zolang de rijafstand te overzien is, is het heerlijk om een weekendje weg te gaan.

Organiseer een picknick met vrienden

De leukste dingen in het leven zijn vaak laagdrempelig. Een typerend voorbeeld daarvan is een picknick in het park met je vrienden. Nodig je vrienden uit, organiseer de picknick en oe alle inkopen. Grote kans dat je vrienden het over een tijdje nog steeds over deze picknick hebben.

Maak een wandeling door de natuur

Tijdens corona zijn we erachter gekomen dat ons land toch wel heel mooi is. Als je komend weekend nog geen plannen hebt, kun je de schoonheid met je eigen ogen aanschouwen. Maak een wandeling door een natuurgebied bij je in de buurt en verwonder je over al het moois.