Nonpaletti
Image default
Woning en Tuin

Een frisse sfeer creëren met witte raamdecoratie

In dit artikel gaan we het hebben over witte raamdecoratie. Bekleed je ramen om te boeien. Het stoort me mateloos om een rommelig huis binnen te lopen. Waarom is het zo moeilijk om dingen weer op hun plaats te zetten? Is het niet gemakkelijker om de dingen in een oogwenk op hun plaats terug te zetten dan te wachten om alles tegelijk te doen? Goh! Vuile mokken, schone kleren en vuile kleren, boeken en tijdschriften, computers, opladers, pakjes sigaretten, blikjes cola!!! Ik weet gewoon niet hoe het mogelijk is helder te denken als er zo veel om aandacht smeekt – een rommelige kamer leidt tot een rommelige geest, die weer leidt tot scheef denken en willekeurig gedrag! Men heeft een kast voor een doel. Of een lade, een mand of een plank! Waarom zou je een shampoofles zonder dop of met een klepje open laten staan als je weet dat hij omgegooid kan worden om er een puinhoop van te maken?!!Of waarom zou je de koffiekaraf niet terugzetten op zijn plaats op het koffiezetapparaat? Tja, de lijst is eindeloos, en als de rommel zich opstapelt, is het moeilijk de rede te zien tussen de verwrongen kleren en door elkaar gehusselde spullen, om nog maar te zwijgen van de kleurenpracht.

Houd dingen eenvoudig

De beste manier om niet rommelig te zijn is minimalistisch te zijn – overdrijf niet en blijf spullen halen; maak een mentale notitie van wat je hebt en overweeg of je iets echt nodig hebt voor je het koopt. Als mensen willen we, zodra we een beetje geld op zak hebben, iets wat we nog niet eerder gehad hebben, of iets waar we naar hunkeren. Dat impulsieve deel van ons innerlijk moet strak in toom gehouden worden! Het krijgen van onnodige spullen leidt tot overvolle kasten en uiteindelijk tot verwarring. Niet overvolle ruimten geven je een idee van wat je hebt en wat aangevuld moet worden. Als je kruidenierskasten altijd overvol gestapeld zijn, weet je nooit of er iets belangrijks gekocht moet worden, en als er zoveel is, zit je vaak met vervallen producten! Kies daarom voor producten die lang meegaan zonder dat ze in de weg staan, zoals vouwgordijnen. Deze hangen niemand in de weg en voegen erg veel sfeer toe aan je interieur zonder dat ze tot last zijn.

Wit brengt stimulans

Als het huis enthousiast is opgemaakt in een mengeling van kleuren, kan men zien dat de bewoners hyper zijn, de hele tijd in beweging, en gemakkelijk geïrriteerd. Wat betekent de witte duif? Vrede. In de westerse cultuur draagt de bruid het vaakst wit als teken van onschuld en zuiverheid, maar in de oosterse cultuur betekent wit dood, rouw en verdriet. In het westen wordt zwart gedragen bij begrafenissen, terwijl in het oosten wit wordt gedragen bij begrafenissen. Zwart is heel vaak het andere eind van de meetlat tegenover wit – wit is vandaag zoals zwart is voor de nacht. Wit heeft daarom zijn harmonie van stilte, die negatief op ons inwerkt, zoals vele pauzes in de muziek die de melodie tijdelijk onderbreken. Het is geen dode stilte, maar een die zwanger is van mogelijkheden. Wit heeft de aantrekkingskracht van het niets dat vóór de geboorte is, van de wereld in de ijstijd.

Opruimen maar!

Allereerst is het belangrijk om je interieur volledig op te ruimen voordat je witte aspecten kunt toevoegen. Maak eerst alles glad, haal een stofzuiger door het huis en neem alles af met een nat doekje. Hierna kun je gaan denken aan het inrichten van de ruimte. Wil je die oude tafel houden of is het tijd voor een nieuwe? Denk je aan witte rolgordijnen of misschien toch aan aluminium jaloezieën voor in de keuken? Natuurlijk kan wit wel bevorderlijk zijn voor de sfeer en de gemoedsrust in huis, maar het hoeft niet allemaal wit te zijn. Af en toe een brekende kleur kan ook mooi zijn voor in je interieur. Doe inspiratie op op verschillende sociale media, hier kan je veel ideeën vandaan halen.

 

 

https://www.raamdecoratie.com