Nonpaletti
Image default
Eten en drinken

Bestel heerlijke Valpolicella wijn: het perfecte drankje bij verschillende gerechten

Bij verschillende gerechten passen verschillende wijnen. Als u een visgerecht heeft, zult u wellicht voor een andere wijn gaan dan als u bijvoorbeeld een vleesgerecht heeft. ITALIEwijnen.nl is een bedrijf met een webshop waar u kan bekijken welke wijnen aan te raden zijn bij verschillende soorten gerechten. U kunt hier bijvoorbeeld zijn wat lekker is bij een visgerecht, vleesgerecht of bij een dessert. Als u hier een volledig beeld van wilt, kunt u de webwinkel van deze wijnhandel bezoeken. In deze tekst worden enkele wijnen genoemd.

Rode wijn

De wijn van ITALIEwijnen.nl komt uit verscheidene Italiaanse regio’s, waaronder Piëmont, Toscane en Abruzzo. Bij verschillende gerechten passen vaak ook wijnen uit verschillende gebieden. Het is dus niet zo dat een bepaald gebied bij een bepaald gerecht past. Wel past rode wijn bij sommige gerechten beter dan witte wijn. Bij veel vleesgerechten ligt rode wijn meer voor de hand dan witte wijn. Een voorbeeld van een rode wijn is Valpolicella wijn. Hieronder vallen weer verschillende soorten, onder andere Valpolicella Amarone en Ripasso. Dit is een wijn die goed te combineren is met verschillende vleesgerechten, maar ook bij bijvoorbeeld kazen.

Ontdek ook witte wijn en andere wijnen

Valpolicella wijnen, Merlot wijnen en een aantal andere wijnen zijn rode wijnen die bij verschillende gerechten lekker zijn. Bij sommige gerechten ligt witte wijn echter meer voor de hand. Ook hierin heeft u genoeg keuze bij de genoemde wijnhandel. Witte wijn kan ook bij verschillende gerechten gedronken worden, zoals bij desserts en visgerechten. Bij deze gerechten kunt u vaak ook voor rode wijn gaan, maar ook witte wijn wordt er vaak bij gedronken. Dit geldt ook voor andere wijnen. Bij bijvoorbeeld visgerechten zou u ook voor rosé kunnen gaan. Bij een dessert kunt u bijvoorbeeld voor een dessertwijn gaan. Als u precies wilt weten waar u voor kunt gaan, kunt u de website bezoeken van dit bedrijf. Ook kunt u de wijnhandel zelf contacteren als u advies wilt.

 

https://www.italiewijnen.nl/