Nonpaletti
Image default
Bedrijven

Redenen om te werken in de zorg

Hunker je naar een carrièreswitch? Of heb je het idee dat je altijd al in de gezondheidszorg zou kunnen werken maar heb je het nog nooit doorgezet? Werken in de zorg is erg veelzijdig, er is altijd wel een functie die op iemand aanslaat. Wil je weten of jij ook zou kunnen werken in de zorg? Lees dan dit artikel. 

Je wilt je inzetten voor anderen 

Ben je een zorgzaam iemand? En help je graag anderen soms met de allerkleinste dingen? Dan is werken in de zorg misschien wel iets voor jou. Vanaf het moment dat je begint met een opleiding in de gezondheidszorg ben je behulpzaam bezig voor anderen, om het ze zo comfortabel mogelijk te maken. Je biedt patiënten een helpende hand, luisterend oor of gespecialiseerd advies. Je betekent echt iets voor mensen en ook voor je collega’s. Door samen met je team te werken maak je iedere dag iemands leven beter. 

Werken met je hoofd en handen tegelijk 

Werken in de zorg is continue nadenken en uitvoeren achter elkaar. Je haalt hier erg veel voldoening uit maar het is ook zwaar. Theoretische kennis helpt je begrijpen waarom sommige handelingen gedaan moeten worden en hoe je deze kan uitvoeren. Sociale vaardigheden zijn net zo belangrijk als de praktische uitvoering van je werk, zeker in het ziekenhuis. Ook is de zorg continue in ontwikkeling, je leert hoe je de nieuwste technologie kan toepassen en direct kan uitvoeren op een patiënt.  

Leren en werken samen 

Als je vaste lasten hebt of je wilt niet fulltime naar school dan kun je er ook voor kiezen om een opleidingstraject te volgen in het ziekenhuis. Dit is een deeltijdopleiding waar je je kennis meteen toepast in de praktijk. Sommige ziekenhuizen bieden ook een verkort traject waardoor je al binnen 2 jaar kunt afstuderen en kunt beginnen met werken.  

https://www.healthz.eu/