Nonpaletti
Image default
Bedrijven

Hoeveel decibel dempt de gemiddelde oordop?

Hoeveel decibel dempt de gemiddelde oordop?

Gehoorbescherming is een essentieel onderdeel van veel beroepen en recreatieve activiteiten. Door lawaai veroorzaakt gehoorverlies kan worden voorkomen met de juiste gehoorbescherming, die bij veel apotheken, drogisterijen of online kan worden gekocht. Oordopjes zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij de meeste plaatselijke drogisten en online winkels, dus het is de moeite waard om te investeren als u gevoelig bent voor door lawaai veroorzaakt gehoorverlies.

Wat zijn goede oordopjes?

Om de juiste oordoppen voor een bepaalde geluidssituatie te kiezen, is het belangrijk om eerst te begrijpen welke verschillende soorten oordoppen er zijn en hoe ze werken. Een onderscheid dat vaak wordt gemaakt is dat tussen oordopjes van schuim, die het inkomende geluid volledig dempen, en zogenaamde filter oordopjes. Met akoestische filters kun je kiezen welke geluiden binnen mogen komen. Misschien wilt u het gesnurk van uw partner niet horen, maar wel het gerinkel van de rookmelder. Om de juiste oordopjes voor u te vinden, is het belangrijk om eerst te bepalen welk type geluidsreductie u nodig hebt.

Sommige mensen willen alleen hun blootstelling aan bepaalde soorten geluid verminderen, zoals muziek of lawaai van machines. Anderen willen volledige bescherming tegen alle geluiden die hun gehoor kunnen beschadigen.

Oordopjes met filter of toch schuim oordoppen?

Oordopjes van schuimrubber zijn het meest doeltreffend voor demping en gehoorbescherming. Ze kunnen het geluid gemiddeld met 35 decibel verminderen. Oordopjes met een filter bieden veel minder demping – meestal tot 22 decibel – maar ze zijn ook bedoeld om opnieuw gebruikt te worden. Met de Alpine WorkSafe werk oordopjes bijvoorbeeld kunnen werknemers hun oordopjes tot 250 keer opnieuw gebruiken.

Voor veel mensen is gehoorbescherming een must bij het bijwonen van een festival. Sommigen willen echter genieten van de muziek en tegelijkertijd hun oren beschermen tegen schade. Filter oordopjes voor muziek, zoals festival oordopjes, kunnen hiervoor een goede keuze zijn, omdat ze alle frequenties filteren behalve de lage tonen. Daarom kunt u de muziek duidelijk horen en toch uw gehoor beschermen. Voor een optimale bescherming en comfort moet u de juiste oordopjes voor uw activiteit kiezen