Nonpaletti
Image default
Bedrijven

Feestverlichting

Binnenkort een goed feestje bouwen? Kleed je ruimte dan extra feestelijk aan met feestverlichting en creëer een onvergetelijke avond. Met feestverlichting kun je voor iedere gelegenheid zowel binnen als buiten een gezellige sfeer creëren. 

Feestverlichting voor verschillende gelegenheden

In veel situaties is licht de sfeerbepaler. Dit geldt zeker voor feestverlichting. Voor veel verschillende gelegenheden en thema’s is partyverlichting dé manier om de juiste sfeer te creëren. Denk bijvoorbeeld aan Berry Lights voor een halloweenfeest, verlichte kerstbomen voor kerst of tuinverlichting voor een verjaardagsfeest in je tuin. 

Het is overigens wel essentieel om de juiste balans te vinden tussen functie en feest. Met alleen een lichtsnoer ga je het bijvoorbeeld niet redden als de rest van je tuin donker is. Daarom kun je onderscheid maken tussen functionele verlichting en verlichting voor een feest. Bij feestverlichting heb je overigens altijd wel iets van functionele verlichting nodig, en andersom; naast praktische verlichting kun je in je huis ook feestelijke verlichting gebruiken voor een meer speels effect.

Feestverlichting buiten of binnen

Partyverlichting kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Hiermee geef je elke ruimte in een handomdraai een feestelijke sfeer. De meeste feestverlichting is gemonteerd aan of in een lange kabel of slang. Voor het ophangen van deze lichtsnoeren moet je wel altijd even rekening houden met of er voldoende ophangpunten zijn. Waar kun je de feestverlichting buiten of binnen bevestigen? Hier kunnen tie wraps of klemmen bij helpen. Ook is het belangrijk om het aantal elektriciteitspunten in kaart te brengen. Zijn er niet voldoende stopcontacten in de buurt? Dan is een verlengkabel een handige oplossing. Zorg er tot slot voor dat je voldoende ruimte tussen de lampjes laat. Hierdoor kunnen ze hun warmte kwijt en bovendien ziet het er mooier uit.

Waar moet je verder op letten bij feestverlichting?

Er zijn nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je feestverlichting online besteld. Zo is de verlichte deel van het snoer vaak korter de lengte van het volledige snoer. Dit komt doordat het niet mogelijk is om lampen aan het uiteinde van een snoer te monteren. Check verder of er genoeg stroompunten aanwezig zijn op de plek waar je je partyverlichting wilt plaatsen. Ook raden we je aan om samen met je verlichting reservelampjes te bestellen.