Nonpaletti
Image default
Electronica en Computers

Koken met een teppanyaki plaat: praktische tips

Koken met een teppanyaki plaat: praktische tips

Vandaag de dag worden de beste teppanyaki platen gebruikt als vervanger van het gourmetstel. Deze zijn namelijk vaak een stuk groter. Hierdoor kun je een gezellig etentje voor al je vrienden en familie organiseren. Daarnaast zijn het vaak energiezuinige apparaten. Hierdoor betaal je een stuk minder voor het koken als dat je dit met gas zou doen. De prijs van stroom is namelijk ook vele malen lager. Daarnaast is de voorbereiding niet zo’n groot werk. Je gasten kunnen zelf kiezen wat ze lekker vinden en dit op de plaat leggen. Er komt geen vuur aan de pas, waardoor het dus ook veilig is voor kinderen. 

Daarnaast zit er een regelaar op waarmee je bepaalde standen in kunt stellen. Zo wordt het stukje vlees precies gaar of je kunt lekker snel een stukje vlees of groente bereiden. Ook is het makkelijk om schoon te houden. Na gebruik kun je hem dus even afdoen en dan kan hij weer de kast in. Tevens is het ook nog eens een stuk gezonder, want je hebt weinig tot geen olie nodig. Bakboter kan in de kast blijven, en dan kun je dus ook een keer een extra stukje vlees pakken.

Een gezellig avondje organiseren

Een teppanyaki avond organiseren is hartstikke leuk. Er hoeft maar weinig voorbereid te worden en daardoor kun je lekker genieten van een gezellig avondje. Daarnaast hoeven de meeste platen niet lang opgewarmd te worden. Hierdoor kun je dus vrijwel direct beginnen. Wil je even een pauze dan haal je er even de stekker uit. Een uurtje later kan je dan gewoon weer verder gaan. Ook kun je het gezelschap zelf laten kiezen wat ze willen eten. Je hebt dus nooit meer gezeur van ik lust dit niet of dat niet. Daarnaast is het heel kindvriendelijk, want ook zij kunnen zelf kiezen.

De juiste wijn kiezen

Bij een teppanyaki avond hoort natuurlijk ook een lekker wijntje. Meestal wordt er een lekker rood wijntje bij gedronken. Voor de mensen die geen rood drinken kun je ook wit of rose halen, maar het lekkerste is toch wel een stevige rode. Dit omdat het heel goed combineert met de teppanyaki gerechten, want daar wil je geen zure of zoete smaak bij hebben. Als je dan voor wit gaat dan raden wij een riesling wijn aan. Deze wijnen zijn wat subtieler van smaak en daardoor komt het vlees ook goed tot zijn recht.

Heerlijk genieten met de familie en/of vrienden

Na de teppanyaki avond is het feest nog niet voorbij. Je kunt namelijk ook nog heerlijk ijs na eten of een lekker sterk bakkie koffie. Daar krijg je weer een opkikker van en zo kun je de rest van de avond ook nog genieten. Het schoonmaken van een teppanyaki plaat neemt namelijk maar weinig tijd in beslag. Hierdoor houd je dus meer tijd over voor het gezelschap. Eventueel is het ook leuk om een spelletje te spelen en dan lekker na te borrelen. Kortom genoeg ideeën voor een gezellige avond die je nooit meer gaat vergeten.

 

Gerelateerde artikelen

Hoe kun je de was nog efficiƫnter gedaan krijgen

Welke DJI drone is veilig voor jou

Is iedere stofzuiger hetzelfde?