Nonpaletti
Image default
Hobby en vrije tijd

Een fanatieke gamer kan niet zonder een goede set-up!

Steeds meer kinderen en jongeren zijn niet meer van het beeldscherm af te krijgen. Gamen is zo populair geworden dat de ouderwetse spelletjes en puzzels nauwelijks meer gebruikt worden. De populariteit komt door de ontwikkelingen met elektronische apparaten en ook de mogelijkheid om van het gamen een baan te maken. Voor een echt fanatieke gamer is de gaming set-up erg belangrijk. Hier moet je denken aan het bureau, de bureaustoel en de andere apparaten. Verder in deze blog worden de onderdelen verder behandeld en worden er tips gegeven voor de optimale gaming set-up.

Gaming bureau

Veel normale bureaus voldoen al om een goede gaming set-up te creëren. Toch zijn er ook in deze tijd game bureaus te krijgen. Deze soort bureaus zijn speciaal gemaakt voor de fanatieke gamer en bieden verschillende opties die top kunnen zijn. Ten eerste biedt een gamebureau ruimte voor meerdere beeldschermen en biedt het bureau voldoende opbergruimte voor de consoles en andere gaming accessoires. Een gaming bureau is daarbij ook stevig en dit is ook fijn voor mensen die nog wel is agressief kunnen worden van een spel. Tevens hebben gaming bureaus ook een stevig en stoer ontwerp die in elke tienerkamer passen. Als laatste kan een gaming bureau ook mee helpen aan een goede zithouding. Dit is omdat het bureau ergonomisch wordt gezien en met een goede stoel is dat goed voor de rug en andere ledematen.

Gaming stoel

Veel bureaustoelen, in het bijzonder ergonomische bureaustoelen, voldoen voor de gemiddelde gamer. Een fanatiek gamer zal meer uur per dag maken, en dan is het wel zo fijn om een speciale stoel te hebben voor het gamen. Sinds enkele jaren is daarom de game stoel in de wereld gebracht. Deze stoel voldoet aan de wensen van een fanatiek gamer. Dit betekent dat de stoelen comfortabel zijn, verstelbaar zijn en een stoere uitstraling hebben.

Beeldscherm of beeldschermen

Om goed te kunnen gamen is het beeldscherm erg belangrijk. Dit betekent niet automatisch dat een groter beeldscherm zorgt voor een mooiere en betere ervaring. De meeste pro gamers gebruiken wat kleinere beeldschermen, omdat het dan makkelijker is om alles te kunnen zien. Voor het bureau is het ook beter om een wat kleiner model tv aan te schaffen. Tegenwoordig worden er ook curve beeldschermen verkocht, en dit kan voor racespellen ook ideaal zijn.  Voor mensen die hun games willen gaan streamen en aan de rest van de wereld willen laten zien, is het goed om meerdere beeldschermen op het bureau te plaatsen. Dit kan door een standaard maar ook los.

Koptelefoon of geluidsinstallatie?

Als je aan pro gamers vraagt wat het belangrijkste is om beter te worden in een game gaat het vaak over het luisteren naar wat er gebeurd. Voor schietspellen en andere actiespellen is het geluid erg belangrijk. Zo weet je goed waar iemand vandaan komt en kan je de situaties beter inschatten. Voor een gaming set-up is het dus belangrijk om te zorgen voor goed geluid. Dit kan je doen door een geluidsinstallatie te instaleren, maar met een headset voldoe je daar al aan. Daarnaast biedt de headset ook nog de mogelijkheid om met andere te praten online.

Sfeerverlichting?

Misschien niet het meest belangrijke voor een gamer, maar de verlichting van de ruimte kan wel iets toevoegen aan de uitstraling van de set-up. Mooie ledverlichting of bepaalde sfeerlampen kunnen net even dat extra’s geven dat je denkt nodig te hebben. Het is tegenwoordig ook mogelijk om verlichting te krijgen die je zelf via de telefoon van kleur kan veranderen. Zo creëer je steeds weer een nieuwe sfeer en uitstraling.