Nonpaletti
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat kan je allemaal doen met weckpotjes en melkflessen?

Je eigen chutneys maken of genieten van je eigen gemaakte appel of vlierbessensap? Om deze goed te kunnen bewaren, zijn weckpotjes en melkflessen echt ideaal. Je kan ze hermetisch afsluiten waardoor je het sap en de heerlijke chutney voor lange tijd kan bewaren. Maar dit is niet het enige, wat je met weckpotten en glazen flessen kan doen. We vertellen je hieronder graag meer over wat je er allemaal mee kan doen.

Heel handig voor eigengemaakte jam, limonade of andere voedingsmiddelen

Weckpotjes en glazen melkflessen, zijn ideaal om allerlei voedingsmiddelen en dranken in te bewaren. Denk aan zelfgemaakte sappen of limonade, jam of om groente en of fruit te wecken om zo voor lange tijd en je voorraadkast te bewaren. Misschien heb je nog nooit eerder je eigen komkommers of stoofpeertjes op deze manier ingemaakt. Het is beslist de moeite waard om dit eens te proberen en te ervaren, hoe lekker dit smaakt als je het gaat proeven.

Een leuke fles met verlichting of een potje voor een waxine lichtje

Heb je een led lichtsnoertje op batterijen? Dan kan je van een glazen melkfles leuke sfeerverlichting maken. Vul de fles onderin met wat schelpjes of een beetje zand met wat takjes of bloemen en probeer de lichtsnoer een beetje mooi te verdelen in de fles. Een weckpotje kan je ook vullen met groene blaadjes, takjes, bloemen of schelpjes en zet er een waxinelichtje in. Het is heel sfeervol en op deze manier ben je lekker creatief bezig. Eventueel kan je de fles en het weckpotje, aan de buitenkant ook nog versieren met verf of met een stift er iets op tekenen.

Gebruik ze in je voorraadkast

De melkflessen en weckpotjes, zijn ook heel handig in je voorraadkast en dan bedoelen we voor het bewaren van bijvoorbeeld bloem, suiker en bijvoorbeeld muesli. Eventueel kan je deze eerst nog schilderen met krijtverf. Dan kan je er met krijt opschrijven wat er precies inzit. Vul een glazen melkfles bijvoorbeeld met muesli, havermout of iets dergelijks. Weckpotjes kan je vullen met suiker, bouillonblokjes, bloem enz. Als je de voorraadkast opendoet, kan je in een oogopslag zien hoeveel voorraad er van alles nog is.

Een leuk tafereeltje maken

Echt iets leuks voor de feestdagen, maar het kan uiteraard heel het jaar door. Maak in de glazen fles die je als het even kan horizontaal neer kan leggen(verticaal kan ook) een leuk tafereeltje in een bepaald thema. Maak bijvoorbeeld rond de kerstdagen een mooi winters landschap en laat je creativiteit lekker losgaan. Dit kan je overigens ook doen in een weckpotje. Het leuke ervan is dat je dit zo vaak kan veranderen als je maar wil. Je kan bijvoorbeeld ieder seizoen iets nieuws verzinnen ( zoals in de zomer een strandtafereeltje) of iedere keer veranderen met de feestdagen zoals: met Kerstmis, Valentijn en Pasen of verzin zelf een leuk thema.