Nonpaletti
Image default
Aanbiedingen

Oldtimers winterklaar maken: waar moet je op letten?

Bij het onderhoud en gebruik van oldtimers komen verschillende dingen kijken. Omdat de auto wat ouder is en vroeger is geproduceerd, zijn ze een stuk kwetsbaarder dan een moderne auto die afgelopen jaren gemaakt. Het winterweer vergroot de kans op schade en het risico op een slechte staat van de auto.

 

Rijd nooit met sneeuw

In de sneeuw rijden met een klassieker is een slecht idee. Naast het feit dat te veel vocht – door de sneeuw – leidt tot roest, is het strooizout op de weg helemaal slecht voor jouw oude auto. Om de schade die hierdoor kan ontstaan te voorkomen is het belangrijk om niet de weg op te gaan wanneer het sneeuwt of heeft gesneeuwd. Better safe than sorry!

 

Stal de auto op een droge plek

Vocht is de grootste vijand van een oldtimer. Te veel vocht veroorzaakt namelijk schade aan de auto. Daarom is het belangrijk om tijdens de wintermaanden de oude auto te stallen op een droge plek. Hierbij is het helemaal fijn wanneer deze plek wel genoeg ventilatie en doorstroom van lucht heeft. Ook een autohoes kopen is een slimme zet. Dit biedt extra bescherming. Er is een groot aanbod van zowel binnen als buiten hoezen voor elke auto.

 

Overgangsregeling

Afhankelijk van de historie en verzekering van jouw klassieker kan het zijn dat deze binnen de overgangsregeling valt. Wanneer je zeker weet dat jouw auto hieronder valt, betekent dit dat je niet de weg op mag met jouw oldtimer; je mag hem zelfs niet langs de weg parkeren. Vanwege de financiële voordelen die deze regeling met zich mee brengt, is het de moeite waard om te overwegen of de onkosten van het wel rijden met de oldtimer opwegen tegen het voordeel van in de winter te kunnen rijden. Wanneer je toch met de klassieker op pad wil in de winter, kun je je na december afmelden voor deze bepaling.

 

https://www.shopforcovers.com/nl