Nonpaletti
Image default
Media

Tarotkaarten vertellen meer

Tarotkaarten vertellen je meer over de toekomst

Tarotkaarten leggen is een methode gebruikt door mediums om inzicht te krijgen in het verleden, heden en de toekomst. Deze methode is eeuwenoud en er zijn verschillende variaties van tarotkaarten. Zo is er het “Franse tarot” met vier kleuren en 52 kaarten. Er is ook een Italiaanse versie, ook wel “Tarot van Marseille” genoemd. Een Zwitserse variant, “La Papesse”, is ook erg populair. Pas na 1500 werden tarotkaarten ook herkend als een methode voor mediums om de toekomst te voorspellen. Het werd pas populair in de 18e en 19e eeuw, toen Antoine Court de Gebelin er een studie over publiceerde. Hier lees je meer over de verschillende soorten tarot kaarten:

  • Grote Arcana: De “Grote Arcana” tarot kaarten set bestaat uit 22 kaarten. Deze kaarten kunnen gebruikt worden voor “grote geheimen”. Ze geven een bredere uitleg over je verleden, heden en toekomst. Deze kaarten set is dus wat vager dan de “Kleine Arcana” set.
  • Kleine Arcana: De “Kleine Arcana” bestaat uit 56 kaarten die wat specifieker zijn dan de “Grote Arcana”.

Lenormand: Lenormand is op het moment de meest populaire vorm van tarotkaarten leggen onder mediums. Bij Lenormand wordt gebruik gemaakt van 36 kaarten (in tegenstelling tot de 78 kaarten in een traditionele tarot kaarten set). In traditionele sets die gebruik maken van grote en kleine Arcana kaarten worden de kaarten niet echt gezien als goed of slecht, maar worden ze meer toegepast op je situatie. Lenormand kaarten zijn daadwerkelijk goed of slecht. Lenormand kaarten worden gelezen in paren, terwijl in traditionele kaarten individuele kaarten gelezen worden. Traditionele tarot kaarten kunnen gebruikt worden om emoties te lezen, terwijl Lenormand tarot kaarten goed zijn om de buitenwereld en situaties te lezen.