Nonpaletti
Image default
Vervoer en transport

Taximarkt in Breda houd vol.

Taximarkt in Breda houd vol.

De normale taxi in Breda kan verwijzen naar de taxistandplaatsen in Breda, of onder andere naar een taxi die door iemand met de telefoon besteld word. Een straattaxi is een taxi in Breda dat door het publiek gebruikt kan worden in de stad of een standplaats. In Nederland is het altijd toegestaan om een taxi aan te houden door het opsteken van de hand door de klant, zoals in de meeste locaties. Voorts kunnen taxi’s in Nederland telefonisch via een taxicentrale besteld worden, wat in veel andere landen juist ongebruikelijker blijkt te zijn.

De taximarkt in Breda is inmiddels aangekomen in de laatste 2 maanden van het jaar. Ik denk dat we nu wel kunnen concluderen dat de huidige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan tot het einde van het jaar zullen duren. De taxi’s in Breda en ver daarbuiten zullen tot het einde van het jaar dus nog moeten afwachten op betere tijden. Misschien kunnen de taxichauffeurs zich tot dan richtten op andere activiteiten. De taxibedrijven binnen Breda kunnen zich bijvoorbeeld bezig houden met hun website of hun visie op de toekomst en hoe ze de draad weer kunnen oppakken na deze crisis.

Het is internationaal niet toegestaan om zomaar regulier straattaxivervoer in enig buitenland aan te bieden.

Verder kunnen taxi’s op ‘huurbasis’ ingezet worden door bijvoorbeeld instellingen, overheden, vliegvelden, vips of andere zakelijke bedrijven. Enkele constructies van contractvervoer zijn vervoerssystemen binnen het zogenaamde CVV, Valys, leerlingenvervoer, hotels, de treintaxi en bijvoorbeeld opdrachten binnen het openbaar vervoer. Door Europese aanbestedingsvoorschriften kunnen (taxi)vervoerders voorts (op contractbasis) in aanmerking komen voor vervoersprojecten in het buitenland.

In de vorm van omzet vormt het contractvervoer (met circa 80%) het grootste deel van het totale Nederlandse taxivervoer. Alleen in de grote steden is het aanbod voor contractvervoer kleiner dan voor het reguliere contante taxivervoer.

Het is niet altijd gelijk duidelijk of bijvoorbeeld ‘chauffeursservices’ en  bijvoorbeeld ‘personenvervoer in afwijkende voertuigen’ (zoals een TukTuk) ook onder de wet personenvervoer 2000 vallen, zoals wel het geval is voor vervoer met een 

https://www.taxibredanu.nl