Nonpaletti
Image default
Vervoer en transport

Kies het juiste verpakmateriaal

Als je iets wilt gaan verzenden, dan wil je dat de inhoud van het pakket goed beschermt wordt. Met een standaard kartonnen doos of envelop is dit niet goed beschermt. Je moet dan op zoek gaan naar een beter alternatief.

Voor het verzenden van grote of kwetsbare producten kun je dan beter gebruik maken van bubbeltjesplastic. Bubbeltjesplastic staat ook wel bekend als noppenfolie. Het is een transparant en elastisch kunststof verpakkingsmateriaal. Bubbeltjesplastic wordt voornamelijk gebruikt voor het inpakken van breekbare producten. De belletjes in het plastic zorgen namelijk voor een demping.

Hoe wordt bubbeltjesplastic gemaakt?

Bubbeltjesplastic begint met kleine bolletjes van een bepaald soort hars. De bolletjes zijn ongeveer zo klein als een grindkorrel. De bolletjes worden in een zogenaamde extruder gedaan. De extruder zorgt ervoor dat de bolletjes verhit worden. Het harsmengsel wordt nu ook gemixt. Aan de onderkant van de extruder zit een sleuf waar het mengsel uit kan lopen. Voor het maken van bubbeltjesplastic heb je echter 2 lagen nodig. Daarom komen uit de sleuf van de extruder twee lagen met vloeibaar hars.

Vervolgens gaan deze twee lagen door een zogenaamde drum heen. De bovenste laag blijft aan de drum zitten en draait rond. De drum beschikt over gaatjes van dezelfde grootte. Door de zuiging in de drum wordt het harsmengsel door de gaten heen gezogen. Zo ontstaat de bekende vorm van de noppen op bubbeltjesplastic.

Nu moet alleen nog de onderste laag van het harsmengsel over de folie heen gaan. De lucht wordt nu als het ware gevangen tussen de twee lagen. Zo ontstaat in een keer een grote laag bubbeltjesplastic.

https://luchtkussengigant.nl/bubbeltjesplastic/