Nonpaletti
Image default
Auto's en Motoren

Wil jij je theorie examen voor de vrachtwagen snel behalen?

Misschien denk je wel dat je hier lang mee bezig bent, maar je kan dit zelfs in één dag halen! Door je Vrachtwagen theorie examen te behalen laat je zien dat je een goede vrachtwagenchauffeur kunt worden. Het is namelijk de bedoeling dat je veilig de weg op kunt. Zo’n vrachtwagen is nogal een zware en grote weggebruiker, dit moet met een goede chauffeur bestuurd worden. Na het theorie examen kun je op voor de praktijklessen van de vrachtwagen.

Het rijbewijs

Voordat je een theorie examen kunt gaan doen voor de vrachtwagen zul je wel in het bezig moeten zijn van rijbewijs B. Dit is het autorijbewijs. Je moet namelijk wel al kunnen rijden voordat je met zo’n groot en gevaarlijk gevaarte de weg op gaat. Zo heb je alvast een achtergrond over rijden in het verkeer, later leer je dus met een groter voertuig om te gaan. Voor een vrachtwagen krijg je rijbewijs C. Er zit nog wel een verschil in of je ermee mag werken of niet, wil je ermee rijden voor je beroep zul je rijbewijs C met code 95 erbij moeten halen. Dit is overigens ook zo wanneer je rijbewijs B voor een bus wilt halen en chauffeur wilt worden. Voor rijbewijs C zul je eerst 21 jaar moeten zijn. Wil je code 95 behalen dan mag je dit ook op je 18e doen. Zo kun jij op je 18e ook al vrachtwagenchauffeur van beroep worden.

Het theorie examen

Voor je theorie examen voor de vrachtwagen moet je minimaal 17 jaar oud zijn. Nadat je dit theorie examen hebt gehaald is deze 2 jaar geldig, in die tijd zul je dan je praktijklessen + praktijkexamen moeten halen. Bij het theorie examen krijg je 50 meerkeuzevragen over verkeersregels, technische aspecten en veiligheid.