Nonpaletti
Image default
Dieren

4x tips om spinnen te bestrijden

Als je bang bent voor spinnen, dan kan het vooruitzicht om er een in je huis te zien erg angstaanjagend zijn. Maar maak je geen zorgen! Er zijn eenvoudige stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat spinnen ver uit je ruimte blijven. Lees verder voor enkele tips over hoe je die achtpotige wezens uit je huis kunt houden:

Tip 1: Dicht kieren en spleten af 

Spinnen zijn altijd op zoek naar nieuwe plekken om hun web te bouwen. Ze worden aangetrokken door kleine kieren en spleten waar ze hun prooi gemakkelijk kunnen vangen. Maar diezelfde kieren en spleten kunnen voor spinnen ook ingangen in je huis zijn. Je kunt spinnen buiten houden door kieren en spleten rond je huis af te dichten. Dit maakt het moeilijker voor spinnen om een weg naar binnen te vinden. Je kunt ook tochtstrips gebruiken om kieren rond deuren en ramen af te dichten. Kijk ook om de hoeken – spinnen passen door verrassend kleine openingen! 

Tip 2: Houd het schoon

Een andere goede tip tegen spinnen bestrijding is om je huis schoon en rommelvrij te houden. Dit vermindert het aantal schuilplaatsen voor spinnen en ander ongedierte zoals mieren en kakkerlakken. Stofzuig vaak, vooral op plaatsen waar stof en spinnenwebben zich verzamelen. Vergeet ook de buitenruimtes niet, zoals terrassen, waar spinnen op de loer kunnen liggen. 

Tip 3: Probeer natuurlijke afweermiddelen

Er zijn natuurlijke afweermiddelen verkrijgbaar die kunnen helpen spinnen uit je huis te weren. Etherische oliën zoals pepermuntolie of eucalyptusolie werken goed als natuurlijke afweermiddelen tegen spinnen. Je kunt ook proberen om cederhoutolie rond vensterbanken en deurkozijnen te spuiten; dit creëert een onzichtbare barrière die moet voorkomen dat de meeste spinnen je huis binnenkomen. 

Tip 4: Bel een professional

Als al het andere faalt, kun je overwegen een professionele verdelger te bellen voor spinnen bestrijden Baarn die gespecialiseerd is in het verwijderen van spinnen. Die kan vaststellen welke soort spin je hebt (en welke nestplaatsen er zijn) en weet precies welke behandeling nodig is voor het beste resultaat. Hoewel het nooit leuk is om met ongewenste huisgenoten zoals spinnen om te gaan, zijn er manieren waarop je jezelf tegen hen kunt beschermen zonder dat je agressieve chemicaliën of gevaarlijke insecticiden hoeft te gebruiken. Door deze vier tips te volgen kun je gerust zijn in de wetenschap dat dat achtpotige ongedierte je huis niet snel zal overnemen!