Nonpaletti
Image default
Dieren

4x tips om spinnen te bestrijden

Spinnen zijn een van de meest voorkomende plagen waar je tegenaan loopt, vooral als je in een vochtig huis woont. Maar geen zorgen! Er zijn enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om spinnen en hun webben effectief te bestrijden. Laten we eens kijken naar vier eenvoudige tips om die vervelende achtpotige wezens uit je huis te verbannen.

#1 Houd je huis schoon en opgeruimd 

De eerste stap tegen spinnen bestrijding is je huis schoon en vrij van rommel te houden. Spinnen houden van donkere, rustige plekken waar ze ongestoord hun webben kunnen bouwen. Zorg er dus voor dat al je hoekjes en gaatjes vrij zijn van stof en rommel; stofzuig vaak; en verwijder spinnenwebben die al gevormd zijn.

#2 Gebruik natuurlijke afweermiddelen

Pepermuntolie, citrusvruchten, kaneel, lavendel, eucalyptus en tea tree olie zijn allemaal uitstekende natuurlijke afweermiddelen voor spinnen – meng gewoon een van deze geuren met water in een spuitfles en sproei erop los! Je kunt ze ook op deurkozijnen of andere plekken waar spinnen zich graag verstoppen wrijven.

#3 Dicht kieren en spleten af

Het is veel gemakkelijker om spinnen buiten te houden als je alle mogelijke ingangen afsluit die ze kunnen gebruiken om je huis binnen te komen. Zoek naar kieren of spleten rond vensterbanken en deuren; vul ze zo nodig op met kit of staalwol. Als je niet weet hoe je dit zelf moet doen, huur dan een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf zoals spinnen bestrijden Baarn in die je kan helpen!   

#4 Maak je huis minder aantrekkelijk voor spinnen

Spinnen houden van vocht – dus zorg ervoor dat je goten vrij zijn van bladeren en afval om ze niet aan te trekken; verwijder stilstaand water rond je huis; gebruik ontvochtigers of ventilatoren in vochtige ruimtes; houd brandhout weg van de buitenmuren van je huis; snoei struiken in de buurt van ramen of deuren; en zo kan de lijst nog wel even doorgaan! Al deze kleine tips zullen helpen om je huis minder aantrekkelijk te maken voor spinnen. 

Niemand heeft graag te maken met spinnen – maar het hoeft geen verloren strijd te zijn! Met deze vier eenvoudige tips zal het niet lang duren voordat die achtpotige wezens voorgoed verdwenen zijn. Houd je huis schoon en opgeruimd, gebruik natuurlijke afweermiddelen, dicht kieren en spleten af, en maak je huis minder aantrekkelijk voor spinnen – dan ben je goed bezig! Succes met de strijd tegen spinnen!