Nonpaletti
Image default
Particuliere dienstverlening

Begeleid wonen biedt hulp in het dagelijks leven van volwassenen

Begeleid wonen biedt uitkomst voor volwassenen die hulp nodig hebben in het dagelijks leven. Ze krijgen de juiste begeleiding om bijvoorbeeld het overzicht in hun leven terug te vinden. Met de hulp van een begeleider leert de volwassene (weer) op eigen benen te staan in de maatschappij. Volwassenen krijgen bij begeleid wonen hulp op verschillende vlakken. Dit kan gaan om hulp bij het doen van de boodschappen, het indelen van de dag of het weer overzichtelijk maken van de financiën. Leviaan is gespecialiseerd in begeleid wonen voor volwassenen met psychische kwetsbaarheden. Zij bieden deze vorm van begeleid wonen aan in West-Friesland, Zaanstreek en Waterland.

Doelen voor de korte en lange termijn

Wanneer een volwassene met psychische kwetsbaarheden zich aanmeldt bij Leviaan voor begeleid wonen, dan bespreekt een zorgbemiddelaar de wensen en (zorg)behoeften van de cliënt. Op basis hiervan vindt de persoonlijke ondersteuning en coaching plaats, met een focus op zoveel mogelijk behoud van de zelfstandigheid van de cliënt. Leviaan heeft verschillende locaties gericht op specifieke doelgroepen. Denk hierbij aan een woonvorm voor mensen met psychische kwetsbaarheden die ook persoonlijke zorg nodig hebben. Ook voor mensen met Korsakov is er een locatie ingericht. Een begeleider stelt met de volwassene doelen voor de korte en lange termijn op.

Belangrijke functie is weggelegd voor de contactpersoon

Elke volwassene die zich bij Leviaan aanmeldt voor begeleid wonen, heeft een vaste contactpersoon. Deze persoon wijst de cliënt zelf aan. Deze dient zich immers comfortabel te voelen bij deze persoon. Afhankelijk van de wensen van de cliënt, betrekt Leviaan de contactpersoon bij het opstellen van het signalerings- en het begeleidingsplan. Hij of zij heeft dan ook een zeer belangrijke functie bij het herstelproces van de cliënt. Met goedkeuring van de cliënt stelt Leviaan de contactpersoon op de hoogte van veranderingen in zijn of haar situatie. Wenst u zich aan te melden voor begeleid wonen voor volwassenen of wilt u meer informatie ontvangen over Leviaan? Dan kunt u altijd contact met ze opnemen. U krijgt dan een intakegesprek waarin alles besproken kan worden.

https://leviaan.nl/