Nonpaletti
Image default
Industrie

Gietaluminium in een matrijs gieten

Gietaluminium gebruiken is een manier om het materiaal in de juiste vorm te krijgen. Het aluminium gieten gebeurt dan in een matrijs. Dit is een belangrijk hulpmiddel om te zorgen voor het perfecte eindresultaat. De matrijs is van een speciaal soort staal vervaardigd. Het heeft een holle vorm waarin het aluminium gegoten wordt om vervolgens te stollen en uit te harden. Eigenlijk moet u de matrijs als het negatief van het te maken product zien. Door dit negatief te gebruiken, is precies de juiste vorm te krijgen.

Werken met de specialist

Om het gietaluminium op de juiste manier te behandelen, is het werken met een specialist wel aan te raden. Het is fijn om te weten dat bijvoorbeeld bij Perla AluCast heel gemakkelijk met de matrijzen voor goede producten gezorgd wordt. Het aluminium gieten gebeurt volgens verschillende technieken. Zo is voor elke klus dan ook te zorgen dat de juiste techniek wordt gekozen. Met als voordeel dat het product altijd de gewenste eigenschappen krijgt. Deze expert levert bovendien adviezen op basis van praktijkervaring. Dit maakt het beter mogelijk om de juiste aanpak te kiezen voor het verwerken ervan.

Ontdek de moderne manier van ontwerpen

Om de matrijzen voor gietaluminium precies op maat te maken, is het belangrijk om deze eerst gericht te ontwerpen. Dat betekent dus ook dat al bij het ontwerpen van de matrijs tot in detail gewerkt moet worden. Dat hoeft niet lastig te zijn, want met moderne digitale ontwerpprogramma’s is geheel in 3D tot in de puntjes alles te verzorgen. Dit is voor het aluminium gieten net zo belangrijk als de gietmethode zelf is. In dat opzicht is het fijn dat het hele traject van begin tot einde in handen is van een echte kenner op dit vlak. Dit geeft de zekerheid dat u krijgt waar u om vraagt. Benader daarom Perla AluCast en ontdek wat zij voor u kunnen doen.