Nonpaletti
Image default
Bedrijven

Welke fiets past het beste bij mij?

 

Heb je moeite met het bepalen welke fiets het beste bij je past? Dan is het belangrijk dat je eerst een paar vragen voor jezelf beantwoord. Ben je op zoek naar een fiets voor jezelf of voor iemand anders? Als je op zoek bent naar een fiets voor jezelf stel jezelf dan de vraag voor welke doeleinden je je fiets wilt gaan gebruiken? ga je je fiets gebruiken om recreatieve ritten mee af te leggen of juist lange sportieve of korte krachtige ritten mee af te leggen? Hier bestaan namelijk verschillende soorten fietsen voor.

Sportieve fietsen vs transportfietsen

Fietsenwinkels als Premiumbikes hebben erg veel fietsen in het assortiment. Fietsen voor elk soort gelegenheid en doeleinde. Ben je op zoek naar een sportieve fiets? Dan heeft Premiumbikes erg veel sportieve racefietsen en mountainbikes in het assortiment. In allerlei soorten kleuren en maten. Deze zijn ook in elektrische variant beschikbaar. Maar wat is het verschil dan met transportfietsen? Transportfietsen zijn voornamelijk gemaakt om jou en je bagage te transporteren. Denk maar aan zware boodschappentassen of volle tassen met schoolboeken of zelfs je werk laptop. Transportfietsen hebben daarom ook bijna altijd een bagagedrager of zelfs een voordrager. Het is mogelijk om kratten hieraan te bevestigen, deze zijn ook bij Premiumbike verkrijgbaar.

Normale fietsen vs elektrische fietsen

Het kiezen tussen een normale fiets en een elektrische fiets hoeft geen lastig klusje te zijn als je al hebt geconcludeerd dat je extra ondersteuning tijdens het fietsen prettig vindt. Een elektrische fiets is ideaal voor iedere leeftijd, ondervind je bijvoorbeeld moeilijkheden tijdens fietsen? Bijvoorbeeld als je een heuvel op fietst of lange afstanden wilt afleggen? Dan kan je inderdaad beter voor een elektrische fiets kiezen. Normale fietsen zijn natuurlijk de klassiekers die bij bijna iedereen in de achtertuin, voortuin of schuur staan. Deze zijn ook niet te vervangen!