Nonpaletti
Image default
Banen en opleidingen

Veel Executive Assistenten banen in het Engels in Nederland bij internationale bedrijven

Er op dit moment ontzettend veel vraag naar Executive Assistenten in Nederland. het bijzondere aan deze baan is het feit dat het niet alleen mogelijk is om als Nederlandstalige Executive Assistent aan de slag te gaan, maar ook als Engelse Executive Assistent. Het is namelijk zo dat er veel internationale bedrijven zijn die momenteel vraag hebben naar Executive Assistenten. Ben je benieuwd wat de baan inhoudt en wat je zoal doet op een dag? Dan is het handig om snel verder te lezen, we laten het je in dit artikel namelijk allemaal zien!

Wat doet een Executive Assistent?

Een executive assistant wordt gezien als het gezicht van een organisatie. Het is een persoon die in staat is om administratieve ondersteuning te bieden op hoog niveau aan leidinggevenden in een bedrijf of onderneming. Net als secretaresses of persoonlijke assistenten, voeren zij administratief werk uit. Executive assistanten hebben echter extra verantwoordelijkheden en taken op een hoger niveau die van invloed kunnen zijn op het succes of de winstgevendheid van een bedrijf. Zij kunnen zelfs gevraagd worden om de executive die zij ondersteunen te vertegenwoordigen in een vergadering of andere communicatie. Enkele dingen die je zoals doet als assistent zijn:

  • Algemene administratieve of administratieve ondersteuning bieden

  • Rechtstreeks contact met cliënten

  • Voorbereiden van belangrijke bedrijfsdocumenten

  • Afspraken plannen voor leidinggevenden

  • Reizen beheren voor de medewerkers

Wat moet je kunnen als executive assistant?

Je wordt natuurlijk niet zomaar executive assistant. Het is van belang dat je over de nodige kennis en expertise beschikt die vereist is voor de baan. Executive assistanten moeten goed georganiseerd zijn, prioriteiten kunnen stellen, goede interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden beschikken en leidinggevende capaciteiten bezitten. De meeste executive assistanten werken full time, maar er zijn ook mensen die part time werken, afhankelijk van de behoeften van hun werkgever. Het salaris wordt beïnvloed door het aantal jaren administratieve ervaring en de tijd die zij in een bepaalde functie hebben gewerkt. Het salaris kan ook variëren afhankelijk van de geografische locatie van de baan, de bedrijfsgrootte en de functietitel van de leidinggevende die zij assisteren.