Nonpaletti
Image default
Bedrijven

Auto kopen, Let op!

Wanneer je besluit om een auto te gaan kopen heb je de keuze uit twee smaken. Dit is namelijk een nieuwe auto of een tweedehands. Overigens betekent een tweedehands niet dat je de tweede eigenaar bent. Het kan namelijk zijn dat je zelfs al de 4de 5de of zelfs 6de eigenaar wordt. Maar de aankoop van een tweedehands is zo slecht nog niet. Zo is het namelijk zo dat je eigenlijk ook de kans hebt dat je een auto van iemand anders koopt die de eerste en enige eigenaar was. Deze persoon is heel netjes altijd omgegaan met de auto en heeft daarnaast het onderhoudt altijd bij een dealer laten doen. De onderhoudshistorie is compleet en de kilometerstand lijkt logisch. Het is en blijft moeilijk om bepaalde risico’s volledig teniet te doen. Je kunt er wel voor zorgen om risico’s zo veel mogelijk te beperken.

Kleine auto

Wil je een kleine maar toch goede auto dan kom je toch meestal op een prijskaartje van minstens 5.000 euro uit. Want alle auto’s daaronder hebben te veel kilometers gereden of zijn te oud. Mocht wel een auto vinden die mooi is en een leuke prijs heeft, denk dan twee keer na. Het kan namelijk zo zijn dat achteraf blijkt dat hij toch te mooi om waar te zijn was. Dan ben je achteraf dus toch meer kwijt omdat er opeens bepaalde onderdelen van de auto raar beginnen te doen of dat er toch blijkt dat de kilometerstand niet klopt. In het slechtste geval blijkt dat je een schadeauto hebt gekocht. Deze auto is niet meer origineel omdat er diverse onderdelen zijn vervangen omdat de auto eerder betrokken is geweest bij een zwaar ongeluk. Dit zorgt ervoor dat de restwaarde van een auto vele malen lager is. Dit weet je vaak niet van te voren. Je komt er dan bij het inruilen voor een nieuwe auto bijvoorbeeld achter dat dit zo is. Vervolgens ben je dus toch veel meer geld kwijt geweest aan die auto dan je eigenlijk van te voren had gedacht. Dit is erg zonde. Geld dat je goed had kunnen gebruiken bij de aankoop van die 2de auto als opvolger van je eerste. Daarnaast kan het ook zijn dat je niet door de keuring komt. Als je dit gebeurd dan heb je echt al je geld weggegooid. Want dan mag je niet eens met de auto de weg op.

Financiering

Als je nu dan nog geld nodig hebt dan is handig om eens te kijken naar het berekenen van een lening. Wanneer een berekening van een lening maakt weet je precies wat het kost om geld te lenen.

https://nieuwsbeest.nl/hier-moet-je-op-letten-als-je-geld-gaat-lenen/