Nonpaletti
Image default
Bedrijven

Hoe kies ik een goede elektricien?

Heeft u problemen met elektra en zoekt u een elektricien in de omgeving Utrecht maar weet u niet hoe u een goede elektricien moet uitzoeken? Lees dit artikel dan verder. 

Elektricien inschakelen

Veel mensen zijn niet zo bekend met zaken op gebied van elektra. Om deze reden schakelen ze een elektricien in. Ze verwachten dan ook dat de elektricien dit veilig en kwalitatief uitvoert. In tegendeel tot het inhuren van andere klusjesmannen, is het bij een elektricien niet handig om te kijken naar de laagste prijs. 

Vakvereniging

In het geval van ingewikkelde elektrotechnische klussen is het handig om te zoeken naar een erkende elektricien. Erkende elektriciens zijn lid van een vakvereniging. Dit zijn: UNETO-Vni of de KvINL. Dit neemt de volgende zekerheden en garanties met zich mee:

  • Zekerheid: een erkende elektricien kan geen erkende elektricien zijn zonder verzekerd te zijn. Dat hij verzekerd is, betekent dat hij zegels in de meterkast kan brengen en de klant geen problemen krijgt met eigen verzekering bij het indienen van een schadeclaim. 

  • Kwaliteit: een erkende elektricien moet om lid te worden en te blijven regelmatig bewijs van zijn praktische en theoretische kennis aanleveren. Daarnaast wordt bijscholing ook aangemoedigd en wordt de elektricien door de vakvereniging over de meest recente ontwikkelingen binnen de branche op de hoogte gehouden. 

  • Veiligheid: nog een eis van de vakvereniging is: de elektricien werkt altijd veilig en prioriteert dit. Dat hij dit doet moet ook regelmatig worden bewezen. Als dit niet gebeurt, wordt het lidmaatschap ingetrokken. 

  • Hulp: een vakvereniging zal de klant bijstaan als die hulp nodig heeft. De geschillencommissie kan worden gebruikt als klant en elektricien een onenigheid hebben. Ook zal de vakvereniging een vervanger aanwijzen als de elektricien om welke reden dan ook de klus van de klant niet kan voltooien. Dit gebeurt zonder financiële consequenties.