Nonpaletti
Image default
Bedrijven

Duurzaam geteelde aardappelchips

Ben jij ook zo’n fan van aardappelchips? Logisch, dit is natuurlijk ook een heerlijke snack! Maar weet je van welke aardappelchips het water pas écht in je mond gaat lopen? Van de heerlijke smaken van Boerderij Chips. De heerlijke, verse en lactosevrije of glutenvrije chips van Boerderij Chips wordt gemaakt van aardappels die zelf door hen geteeld worden. Doordat de chips met schil in zonnebloemolie worden gebakken, behouden ze de authentieke aardappelsmaak.

Opnieuw gebruiken van afval

De bereiding van de aardappelchips gebeurt op een duurzame manier. De energie van de boerderij, waar de chips ook gebakken worden, wordt namelijk deels gewonnen uit zonnepanelen. Ook wordt het koelwater hergebruikt als waswater voor het reinigen van de machines. Verder worden de aardappelen niet geschild en worden de schijfjes niet gespoeld, waardoor het waswater alleen grond bevat. Daarnaast wordt het afval van de boerderij hergebruikt; aardappelen die niet geschikt zijn voor de Boerderij Chips gaan naar de koeien van een lokale boer. De zonnebloemolie – die het bedrijf gebruikt om de aardappelchips in te bakken – wordt naar een centrale geleid. Hier wordt de gebruikte zonnebloemolie tot biodiesel verwerkt.

Onkruidbestrijding door middel van een dicht bladerdak

Hier stopt het duurzame proces echter niet. Zo wordt onkruid bestreden met het dichte bladerdak van de aardappelplanten, in plaats van met chemische bestrijdingsmiddelen. Onkruid kan namelijk een zeer groot probleem zijn bij aardappelen. Doordat deze experts gebruik maken van het dichte bladerdak van de aardappelplanten, krijgt het onkruid vrijwel geen zonlicht. Hierdoor groeit het minder snel. Daarnaast zorgen de experts ervoor dat de aardappel een ruime voorsprong heeft op het onkruid. Vlak voor de aardappel uit de grond komt, wordt er een grondbewerking uitgevoerd. Het reeds gekiemde onkruid wordt dan al weggehaald.

Neem contact op met de experts

Als je kiest voor de verse en lekker aardappelchips van dit bedrijf, dat je kiest voor het milieu! Wil je meer informatie over deze heerlijk verse aardappelchips? Neem dan gerust eens contact op met de experts. Zij vertellen je graag meer over hun werkwijze en de overheerlijke chips!

https://boerderijchips.nl/