Nonpaletti
Image default
Beauty en verzorging

Effectief kalknagels behandelen

Hoe moet ik zo effectief mogelijk kalknagels behandelen? Veel mensen komen vroeg of laat een keer in aanraking met kalknagels, maar wat is dat nu precies en hoe kun je deze het beste behandelen. Maar liefst een kwart van onze bevolking heeft er last van, maar eigenlijk zijn ze vrij onschuldig. Het wordt wel kalknagels genoemd maar het heeft eigenlijk helemaal niets met kalk te maken, omdat het een schimmel is de in de nagel of de omliggende huid kruipt en deze schimmel zal moeten worden behandeld.

Hoe behandel ik kalknagels?

Doordat de nagel wordt aangetast door de schimmel zal deze harder en dikker worden en vervormd daardoor ook vaak. Daarnaast ziet het er niet zo fraai uit. Vrouwen kunnen dit nog verbergen door het aanbrengen van nagellak op de teennagels, maar voor mannen is dat wat lastiger om te verbergen, maar er is altijd een manier om de kalknagels te laten behandelen. Schimmels houden van vocht en warmte en dan is de douche hiervoor een prachtige plek waar de schimmels zich schuilhouden. Daarom wordt sporters ook vaak geadviseerd om badslippers mee te nemen voor onder de douche en zo de schimmels op afstand te houden, zodat de schimmels niet de nagel kunnen binnendringen die dan veranderen in kalknagels die dan weer behandeld moeten worden. 

Behandelen van kalknagels

Het behandelen van kalknagels is eigenlijk niet nodig maar toch willen veel mensen er wel iets aan doen omdat ze zich hieraan storen of zich er voor schamen dat hun nagels er niet zo mooi en enigszins onsmakelijk er uit zien. Daarnaast willen zij voorkomen dat ze andere mensen ook een kalknagel bezorgen, want kalknagels zijn namelijk besmettelijk en heel veel mensen weten dit niet en daarom kan dat ook een reden zijn om deze te laten behandelen. Natuurlijk zijn er verschillende oorzaken waardoor je eerder de kans hierop hebt zoals een verlaagde weerstand, het dragen van te strakke schoenen of het niet regelmatig verwisselen van sokken en schoenen.

Hoe ontwikkelt een kalknagel zich?

In het begin zal er slechts een klein vlekje te zien zijn op de nagel maar later zal zich dit uitbreiden over de hele nagel waardoor de nagel er wat gelig uit gaat zien. Kalknagels voorkomen is beter dan kalknagels te laten behandelen en dat kan door je voeten na het wassen goed af te drogen, ook tussen de tenen en dagelijks schone, liefst katoenen, sokken te dragen. Er zijn vele producten op de markt die kunnen helpen met het voorkomen van kalknagels en ook producten waarmee kan worden behandeld. Wij geven u hier graag advies over.

https://www.disinall.nl/shop/kalknagel-behandelen/